TÜKDER’den indirimli satış uyarısı

TÜKDER’den indirimli satış uyarısı
Karacabey Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Başkanı Recep Candan, tüketicilerin sezon sonu indirimli satışlarda etiket bulundurmayan mağazalardan alış veriş yapmaması gerektiğini açıkladı.
 Candan, tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı indirimli satışlara kanmamaları hususunda uyardı. Bilinçli alışverişin yolunun, bilinçli tüketici olmaktan geçtiğini kaydeden Candan, tüketicilerin etiketi bulunmayan mağazalardan alış veriş yapılmamasını istedi. Candan, “Eğer tüketicilerimiz bilinçli olursa kaliteli mal ve hizmeti daha ucuz satın alarak gelirlerini en iyi şekilde değerlendirir ve aile bütçesine katkıda bulunur.
Etiket bulunmayan mağazalardan alış veriş yapmayın. 4822 sayılı kanun ile 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki yasaya göre, perakende satılan ürünler mutlaka etiketli olmalıdır. Etiket üzerinde tüm vergiler dahil YTL cinsinden toplam peşin fiyat, üretim yeri ve ayırıcı özellikleri içeren bilgiler yer almalıdır. Etiket üzerindeki bilgiler okunaklı olmalı ve herkesin rahatlıkla görebileceği uygun bir yere konulmalıdır. İndirimli satışlarda, indirimden önceki satış fiyatı etikette mutlaka bulunmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.