Tosun, sitem dolu sözlerle veda etti

Tosun, sitem dolu sözlerle veda etti
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 2 yıl başarıyla görev yapan Kadir Tosun, önceki akşam eğitim camiasıyla son kez veda yemeğinde buluştu.
Öğretmenevi’nde düzenlenen yemeğe; Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Yemek sonrası kısa bir konuşma yapan Kadir Tosun, uzun süredir görev yaptığı ilçeden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Tosun, “Yaklaşık iki yıllık görevim süresinde sizlerle ürettik, paylaştık, eğlendik ve üzüldük.
Nasrettin Hoca bir gün eşekten düşmüş. Hocayı yerde görenler kaldırmak için yardıma koşmuşlar. “Hoca: Durun! Beni eşekten düşen biri kaldırsın” demiş.
Sizlerin aranızdan ayrılmamı sağlayan düşünce sahiplerinin vicdanı sızlamadı mı? Bu düşünceye hizmet edenler Nasrettin Hoca’nın eşekten düşme hikayesini kulaklarına küpe yapsın.
Eğitim ordusunun neferleri olarak; Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş, bağımsız, hukuk devletinde üreten ve bilimin ışığı altında gerektiğinde taşın altına elimizi sokarak doğruları birlikte söylemeliyiz.
Görevim süresince bilmeyerek kalp kırdıysan ve sürçü lisan ettiysem özür dilerim” diye konuştu.
Yemekte, Şube Müdürü Emin Dingin, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan adına Kadir Tosun’a plaket takdim etti. Karacabey Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği adına Sebahattin Soner’de Tosun’a çamsakızı çoban armağanı bir hediye verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.