Toplulaştırma için Bakanlar Kurulu kararı yok!

Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da yaklaşık 190 bin dönüm  arazinin toplulaştırıldığına dair çıkan haberler için Bakanlar Kurulu Kararının olmadığı öğrenildi.
AKP Milletvekili Ali Koyuncu’nun çabasıyla 190 bin dönümlük arazinin toplulaştırıldığına dair Bakanlar Kurulu’ndan onay çıktığı belirtildi. Ancak, “ Dev yatırım” haberi Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Arazi Toplulaştırma Komisyonu’ndan araştırıldı.
Komisyon’un Arazi toplulaştırma Kararı için hazırlıklarını tamamladığı ve çalışmalarını Bakanlar Kurulu’na gönderdiği ancak Bakanlar Kurulu’nca karar altına alınıp Resmi Gazetede henüz yayımlanmadığı öğrenildi.Bakanlar Kurulu’nun 6 Ekim 2008 tarihinde bu kararını Resmi Gazete’de yayımlatmadığı ortaya çıktı. Oysa gerçekte henüz böyle bir karar yok. “190 bin dönüm arazi tek tek tarla oldu” ifadesinin de arazi toplulaştırma statüsü içinde yeri olmadığı incelendi.
Toplulaştırma için ön hazırlıkların tamamlandığı, çalışmaların Bakanlar Kurulu’na onay için sunulduğu açıklandı. Uygulamanın 2009 yılında başlayacağının da henüz netlik kazanmadığı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.