Tophisar ve Kurşunlu İlköğretim’in ikinci kademe sınıfları kapanıyor!

Karacabey’de Tophisar İskender Kaya ve Kurşunlu İlköğretim Okulları’nın ikinci kademe (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) bölümlerinin önümüzdeki eğitim öğretim yılında kapacağını öğrenildi.

            Buna göre İkizce, Subaşı ve Bakırköy’ün ardından Tophisar İskender Kaya ve Kurşunlu İlköğretim Okulları’nda yalnızca 1, 2, 3 ve 4. sınıfların açık olacağı, diğer bölümlerin ise başka okullara alındığı belirtildi. Diğer taraftan önümüzdeki yıl yeniden açılacak olan Harmanlı İlköğretim Okulu’nda da yalnızca 1, 2, 3 ve 4. sınıfların faaliyet göstereceği kaydedildi.

            Söz konusu bu okullardaki öğrenci yetersizliğinin dikkate alındığı ileri sürülürken, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda en az 60 öğrencinin olması gerektiği belirtildi.

            2. kademe sınıfları kapanan Tophisar İskender Kaya İlköğretim’in Sultaniye’de, Kurşunlu İlköğretim’in ise Bayramdere’de taşımalı eğitime geçeceği belirtildi.

            2. kademe sınıfları kapanan köylerde göçün arttığı öğrenilirken, yalnızca Kurşunlu Köyü’nde 30-40 ailenin Karacabey’e taşındığı ifade edildi.

            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.