Toki’de uygulamalı eğitim

 

Karacabey Emniyet Müdürlüğü, Toki Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlk ve Ortaokulu önünde Okul Geçit Görevlilerine” yönelik, “yolun karşısına geçiş” eğitimi verdi.

Emniyet Müdürlüğü’nce görevlendirilen Trafik Polisi Ahmet Mutlu tarafından verilen uygulamalı eğitim seminerinde, araç ve yaya trafiği hakkında detaylı bilgiler verildi.

Trafik Denetleme Şube Amirliği'nde görevli Polis Memuru Ahmet Mutlu, trafik denetimlerinin temel amacının, trafik güvenliğini sağlayarak trafik kazalarının önüne geçmek olduğunu belirterek, "Denetim elamanları trafik personeli olduğu gibi gönüllü kişilerin de trafik denetimlerine katkıları önemli görülmektedir.

Bu kapsamda, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde okullarımızda alınan emniyet ve trafik tedbirlerine ilaveten okul çevrelerinde daha güvenli bir ortam sağlamak amacıyla, Karacabey Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 'Okul Geçit Görevlisi' eğitim semineri düzenledik.

Eğitim, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamadan oluşmakta. Teorik anlamda kursa iştirak edenlere herkesin bilmesi gereken temel trafik bilgileri, okul geçit görevlilerinin seçimi ve görevleriyle ilgili bilmesi gereken hususlarla öğrencilerin uyarı ve ikazlarına uymayan sürücülere, Matbu Tespit Formu'nun ne şekilde dolduracakları öğretildi. Uygulamalı ise şuanda yaptığımız eğitim’’ şeklinde konuştu.

Okul çıkışında yaya ve araçların nasıl yönlendirilmesi gerektiğinin uygulamalı olarak gösterildiği eğitimde, bazı öğrencilerde trafik polisi olarak, öğrencilerin ve araçların geçişlerini sağladılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.