TOKİ’de “Çanakkale” coşkusu!

Çanakkale Destanı’na vurgu yapılan programın sunumunu 5/A Sınıfı Öğrencisi Sevgi Nur Akbalık gerçekleştirdi.

            Fahri Çeki’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla süren program, öğrencilerin okuduğu birbirinden anlamlı şiir ve türkülerle sona erdi.

            20. yüzyılın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale savaşının, Türk tarihinin en önemli destanı olduğunu dile getiren Fahri Çeki, “1. Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen itilaf devletleri, Çanakkale’den geçip İstanbul’u alarak yurdumuzu işgal etmek düşüncesindeydiler.

            Onlara “Çanakkale Geçilmez” dedirten Mustafa Kemal yönetimindeki Türk ordusu, kanlarını, canlarını feda ederek vatanımızı korudu. Bu savaşlarda 253 bin askerimiz şehit oldu.

            Mustafa Kemal’i dünyaya tanıtan, Kurtuluş Savaşı’nın da temeli olan Çanakkale destanıdır. Her bir karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan vatanımızı korumak hepimizin en temel görevidir. Şehitlerimiz rahat uyuyun. Uğruna can verdiğiniz bu topraklar, sonsuza değin Türkiye Cumhuriyeti olarak kalacaktır” diye konuştu.

            Çeki’nin anlam yüklü konuşmasının ardından Ayşe Karataş, Tuğçe Çalışkan, Samet Çakır, Ümit Ağırkaya, Ayşe Nur Karışık ve Mehmet Aydın isimli öğrencilerin okudukları şiir, anı ve türküler izleyenlerce yoğun alkış aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.