TOKİ toplantısı tartışmalı geçti

Karacabey’de yapılması planlanan 660 adet TOKİ konutu için düzenlenen bilgilendirme toplantısı hararetli geçti.
Karacabey’de TOKİ 55 bin metrekarelik alanda 660 adet konut inşa edecek. İlk etapta Belediye’nin gösterdiği alanlarda konutlar inşa edilecek, projenin ikinci aşamasında ise Şirinevler’in yıkılarak yerine TOKİ konutlarının yapılması gündemde. TOKİ, Karacabey’de 1 oda 1 salon 63 metrekare 72 adet, 2 oda, 1 salon 75 metrekare 476 adet ve 3 oda, 1 salon 113 metrekare 112 adet konut inşa etmeyi planlanıyor.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Belediye Başkanı Ergün Koç ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Yenileme Dairesi Uzmanı Mustafa Bakır, Şirinevler ile Küme Evler civarında yapılması planlanan konutlar hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Belediye Başkanı Ergün Koç, böyle bir fırsatın bir daha gelmeyebileceğini belirterek, “Bu tren her istasyona bir sefer uğruyor. Türkiye şartlarında dar gelirli ailelerin ev sahibi olması artık çok zor. Ayağımıza gelen bu fırsatı kaçırmayalım. Hepimiz çocuklarımıza iyi bir gelecek ve miras bırakmak için çalışıyoruz. TOKİ’nin yaptığı konutlar 180 ay gibi bir sürede geri ödenecek” dedi.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Yenileme Dairesi Uzmanı Mustafa Bakır’da ilk etapta belediyenin gösterdiği alanda konutların inşaatına başlayacaklarını belirtti. Şirinevler’in yıkılarak ikinci etap çalışmasının yapılacağını söyleyen Bakır, salonu dolduran vatandaşları heyecanlandırdı.
Şirinevler’de oturan vatandaşların tepkisini çeken bu sözlerden sonra salonda gergin anlar yaşandı. Bazı vatandaşların sert tepki gösterdiği gözlenirken, evlerinin yıkılacağını duyan vatandaşlar isyan etti.
Bakır, Şirinevler’in yıkılarak yerine TOKİ konutu yapılmasının vatandaşların isteği doğrultusunda yapılacağını söylemesi gerilen ortamı yumuşatmaya yetmedi. Toplantı sonunda ise Belediye Başkanı Ergün Koç’la bazı vatandaşlar arasında hararetli tartışma yaşandı. Vatandaşların tepkisinin evlerinden olma korkusundan kaynaklandığı belirten Koç, istenmemesi halinde Şirinevler’in projeden çıkartılacağını ifade etti. Koç, oturduğu evi TOKİ konutlarının yapılması için verenlere konut verileceğini söyleyen Koç, kimsenin mağdur edilmeyeceğini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.