TOKİ artık hayal değil!

TOKİ artık hayal değil!
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, TOKİ projesinde mutlu sona yaklaşıldığını duyurdu. Cuma günü projenin hayata geçirileceği Panayır bölgesinde yapılan değer tespitinin ardından bu ay içinde temel atma törenin gerçekleşeceğini bildiren Başkan Koç, 3 yıl içinde 2 bin konutu hizmete sunmak istediklerini söyledi.
İlçede bir ilki yaşatmanın onurunu duyduğunu kaydeden Başkan Koç, bu konuda emeği geçen başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile diğer milletvekillerine teşekkür etti.
Karacabey’in çehresini değiştirmeye söz verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ergün Koç, “Bizi izlemeye devam edin. Müjdeler olsun ki, ilçe halkının desteği ve benim bu konudaki mücadelem meyvesini vermeye başladı. Bu ay içerisinde temelini atmayı düşündüğümüz birinci etap TOKİ projesinin ardından, ikinci ve üçüncü etap çalışmalarını da sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
TOKİ projesinde birinci aşamada 459 adet konut ile birlikte, bir ilköğretim okulu ve ticaret merkezinin yapılacağını açıklayan Başkan Koç, 3 yıl içerisinde 2 bin konut üretmeyi hedeflediklerini söyledi.
TOKİ ile ilgili talep ve işlemlerde Belediyelerin yetkili olmadığını hatırlatan Belediye Başkanı Koç sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye olarak gerekli imar düzenlemeleri ve sahaları tespit ederek TOKİ İdaresi’ne sunduk. Projelerin hazırlanması ile ne zaman ihaleye çıkarılacağı yetkisi Belediye’lerde değildir. Bu konuda tüm yetki TOKİ İdaresi’ndedir. Bazı kişiler yetkinin Belediye’lerde olduğunu savunuyor. Ancak, usul ve prosedür söylediğim gibidir. Aksini iddia edenler varsa, bildiklerini açıklasın. Yakın bir zamanda uzmanlar TOKİ’yle ilgili gerekli son işlemleri tamamlayacak. Bu konuda mutlu sona ulaşmak üzere olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istedim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.