Terziler Odası üyeleri belgelendi

Karacabey Terziler Odası, 3308 sayılı Çıraklık Kanunu kapsamı dışında olan mesleklerde kanunun verdiği yetkiler doğrultusunda “Ustalık Belgesi” almaya hak kazanan 38 üyesi için diploma töreni düzenledi.
Terziler Odası Lokali’nde düzenlenen törene BESOB (Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) Başkanı Arif Tak, BESOB Başkan Vekili ve Karacabey Terziler Odası Başkanı Hüseyin Köse, Bursa Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Sakarya, Karacabey Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Lütfü Yavaş ve Karacabey Kunduracılar Odası Başkanı Kamil Başpınar ile üyeler katıldı. Açılış konuşmasını yapan BESOB Başkan Vekili ve Karacabey Terziler Odası Başkanı Hüseyin Köse, üyelerine her koşulda hizmete devam edeceklerini söyledi. Köse, “Esnaflarımızın yapmış oldukları meslekler ileride çıraklık eğitim kapsamına girdiğinde hiçbir zorluk çekmeden ellerindeki bu belgeleriyle hak sahibi olabileceklerdir” dedi.
Bursa Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Sakarya, ustalığın kolay bir iş olmadığına dikkat çekerek, “Ustalık zaman ve tecrübe olayıdır. Aldığınız bu belgeler, sizin bilgi ve becerinizin kanıtıdır” diye konuştu.
BESOB Başkanı Arif Tak ise konuşmasında üyelerine en iyisi vermeye çalıştıklarını kaydetti. Verilen belgelerin önemine değinen Tak, “Üniversite bitirmiş insanlar ayarında bir belgeye sahip oldunuz. Bunun kıymetini bilin. Eğitim dahilinde yapılan işin kazancı da bol olur. Sizleri kutluyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.