Terörün her türlüsünü lanetliyoruz!

Tunç, Türkiye üzerinde sahnelenen oyunlara dikkat çekti:
Karacabey Eğitim Sen Temsilcisi Salih Tunç, Türkiye üzerine oynanan kirli oyunları ve acı senaryoları şiddetle kınadıklarını belirtti.
            Uluslar arası karanlık güçler ile onların yerli işbirlikçilerinin Türkiye’ye kan ağlatmaya çalıştığına vurgu yapan Tunç, “Çeşitli bahanelerle insanlar sokağa dökülüyor, sağa sola saldırıyor, her tarafı kırıp dökerek masum insanları hedef alıyorlar.
Bir ay kadar önce İstanbul’da İETT otobüsüne yapılan Molotof kokteylli saldırıda, hayatının baharında bir genç kızımız yaşamını kaybediyor. Diyarbakır’da bir üniversite öğrencisi yine bu tür bir gösteride hayatını yitiriyor. Son olarak 7 Aralık Pazartesi günü Tokat’ın Reşadiye ilçesinde devriye görevi yapan jandarma timine yapılan kalleşçe saldırıda 7 Askerimiz daha şehit ediliyor. Yaşamlarının baharında olan, aileleri yoksulluğun pençesinde ayakta kalma savaşı veren genç insanlarımız, yine arkalarında gözü yaşlı analar, eşler ve çocuklar bırakıyor. Yıllardır akan kan ve gözyaşları artık dinmelidir” dedi.
            Tüm bu kalleşçe saldırıların hiçbir gerekçesinin bulunmadığına değinen Salih Tunç, “Biz, Türkiye halklarının, işçilerin, köylülerin, kamu emekçilerinin ve bu ülkenin sağduyulu insanlarının bu kirli oyuna gelmeyeceğini, karanlık güçlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Unutulmamalı ki kurt dumanlı havayı sever. Biz bütün sorunların çözümünün daha çok demokraside, daha çok hak ve özgürlüklerin kullanılmasında görüyoruz. Türkiye’de Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti tüm kurum ve kurallarıyla işletildiğinde insanlarımız bir arada, kardeşçe yaşayacak, kamu emekçileri insanca yaşayacak bir yaşam standardına ulaşacak, işçilerin, köylülerin, yoksul halkın yaşam kalitesi yükselecektir” diye konuştu.
            Tunç, yıllardır sahnelenen kirli oyunlar nedeniyle ülkenin kutuplaşmanın eşiğine itildiğine dikkat çekti. Laik  Anti Laik,  Kürt  Türk, Alevi – Sünni çatışmalarının yıllardır sahnelendiğine işaret eden Tunç, “Bu gerilimlerden birileri ekonomik ve siyasal rant sağlamıştır. Biz insanların demokratik yoldan hak aramalarına elbette ki evet diyoruz. Ama teröre ve şiddete kesinlikle, ‘hayır’ diyoruz. Unutulmamalı ki kamu emekçileri haklı taleplerini dile getirmek istedikleri zaman, çeşitli gerekçelerle gündem değiştirilmiş, kamu çalışanlarının talepleri görmezden gelinmiştir. 25 Kasım Uyarı Grevinden sonra 16 demiryolu çalışanı açığa alınmıştır. Biz de o arkadaşlarımızla aynı ‘suçu’ işledik. Buyursun bizi de açığa alsınlar.
            KESK Karacabey Temsilciliği olarak şunu açıkça belirtmek istiyoruz; Kürt sorununda kendilerini taraf görenler, ya da taraf kabul edilmek istenenler şunu unutmamalıdır ki; analar ağladıkça, kan ve gözyaşı aktıkça, terör devam ettikçe, barıştan, çözümden ve kardeşçe bir arada yaşamaktan bahsetmek mümkün değildir. Onlara defalarca seslendik. Bir kez daha sesleniyoruz: Yaşanan acılar yetmedi mi? Yeteri kadar insanımız yaşamını yitirmedi mi? Yeteri kadar kan ve gözyaşı akmadı mı? Analarımız yeteri kadar ağlamadı mı?
            Kürt Halkının savunucusu ve kurtarıcısı rolünü oynayan terör örgütünü koşulsuz olarak silah bırakmaya ve terör eylemlerine son vermeye çağırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ile de aşağıdaki görüşlerimizi paylaşmak istiyoruz.
            Terör ve şiddetin olduğu yerde Demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden, insan haklarından, kardeşçe bir arada yaşamaktan söz etmek mümkün değildir. Bu konuda terör örgütünün istismar ederek bölge halkından puan toplamaya çalıştığı değerler önemsenmeli, ekonomik ve sosyal konularda yatırımların arttırılmasına yönelik cesur adımlar atmalı, böylece terör örgütünün bölgeden destek bulması engellenmelidir.
            Bölgede eğitime yönelik yatırımlar arttırılmalı, eğitime bütçeden yeterli kaynak aktarılarak eğitimin nitelikli, kamusal ve parasız yönü öne çıkarılmalı, bölge halkının tüm bu imkanlardan eşit olarak yararlanması sağlanmalıdır. Bölgedeki kapalı bulunan okullar açılarak, yeteri kadar öğretmen gönderilmelidir. Çünkü unutulmamalıdır ki bir çok sorun eğitimsizlikten kaynaklanmaktadır.
            KESK Karacabey İlçe Temsilciliği olarak son günlerde yaşanan acı gelişmelerden duyduğumuz üzüntü ve endişeyi dile getiriyor, şehit askerlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu konuda yetkili ve ilgili tüm kesimleri sağduyulu davranmaya davet ederek, toplumda düşmanlık duygularının değil, barış ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi için somut adımların bir an önce atılmasını istiyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.