Teröre ilk lanet Tunç’tan geldi

Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, İstanbul Gün-gören’de 19 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 154 vatan-daşında yaralandığı bombalı terör saldırısını kınadı. İstanbul Güngören’deki hain saldırıyla terörün kara yüzünün bir kez daha gözler önüne serildiğini söyleyen Salih Tunç, “Yapılan bombalı saldırı 19 vatandaşımız yaşamına mal olmuş ve 154 vatandaşımızı da kötü bir şekilde yaralamıştır. Hainlerin düzenlediği bu kalleşçe saldırıyı nefretle kınıyorum. Terörün kara yüzünü bir kez daha gösteren bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sabır ve metanet, yaralılarımıza da acil şifa diliyorum.” dedi.
Başını ABD’nin çektiği emperyalist güçlerin orta ve uzun vadeli paylaşım politikalarında, stratejik alanlara yayılmak, dünya enerji, petrol ve su kaynaklarını rezervlerini kontrol altında tutmak için savaş ve illegal yollara başvurduğunu dile getiren Tunç, ABD’nin ulus devletleri ekonomik alandan siyasal alana kadar yeniden yapılandırma politikalarıyla kuşattığını kaydetti. Tunç, “40 binden fazla vatandaşımızı yitirdiğimiz 300 milyar dolara yakın maddi zarara uğradığımız bölücü terör faaliyetlerine karşı ulus olarak birlikte hareket etmeliyiz. Duruşumuzu, içerde ve dışarıda bulunan terör yandaşlarına göstermeliyiz. Ülkemizin üniter devlet yapısını ve toprak bütünlüğü değiştirmeye kimsenin
gücü yetmeyecektir. Birlik ve beraberliğimizi en üst safhaya getirerek teröre gereken mesajı vermeliyiz. Masum vatandaşlarımıza kalleşçe tuzak kurmak suretiyle yapılan hain saldırıyı ve terörün her türlüsünü şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.