TEMA’lı miniklerden anlamlı broşür

TEMA Vakfı Karacabey Şubesi’nin minik üyeleri, dün dağıttıkları ‘Suyunu Boşa Harcama’ konulu broşürler ile ilçe halkını bilgilendirdi.
TEMA Vakfı gönüllüsü Ümit Yalçın önderliğinde Sevgi Yolu’nda gerçekleşen çalışmada miniklerin istekli oluşları gözden kaçmadı. Tek tek dağıtılan broşürlerde; ‘Petrolsüz milyonlarca yıl yaşadık ama! Susuz birkaç gün yaşayabilir miyiz’ yazısı ilçe halkının da dikkatini çekti.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan TEMA Vakfı Karacabey Temsilcisi Naci Güncü, tükenmek üzere olan suyun önemli bir bölümünün evlerde boşa harcadığını söyledi. Alınacak birkaç basit önlem ile bir yılda 140 ton suyun kurtulabileceğinin altını çizen Güncü, “Evimizde sadece 5 önemli kurala dikkat edersek bir yılda tonlarca su kurtarabiliriz. Musluğu açık bırakmayın. Bulaşıkları elde değil makinede yıkayın. Diş fırçalarken, traş olurken suyu kapatın. Daha kısa duş alın. Gereksiz yere sifon çekmeyin. İşte bu kadar basit 5 kuralı gerçekleştirdiğimiz taktirde su sıkıntısının önüne geçmiş olacağız. Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla miniklerimiz vasıtasıyla broşürlerimizi dağıttık. Umut ediyorum ki, ülkesini seven her vatandaşımız bu basit 5 kural ile görevini yapmış olacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.