Tek hedef Karacabey Belediyesi

*Karacabey’de önceki gün yapılan AK Parti 3. Olağan kongresinde tek aday Halit Türkkan yeniden başkan oldu.
*Yoğun ilginin yaşandığı kongrede AK Parti’liler yerel seçimde Karacabey Belediyesi’ni kazanacaklarını söyledi.
AK Parti Karacabey Teşkilatı’nın 3. Olağan Kongresine tek aday olarak giren Halit Türkkan, 3. kez başkanlığa seçildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye ilgi oldukça büyüktü. Bursa Milletvekilleri; Ali Koyuncu, Sedat Kızılcıklı, Mehmet Ocakden, Ali Kul, Mehmet Tunçak ve Canan Candemir Çelik’in yanı sıra, İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, ilçe başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, köy muhtarları ile çok sayıda partilinin hazır bulunduğu kongrede Halit Türkkan açılış konuşmasıyla konukları selamladı.
Daha sonra milletvekilleri, AK Parti iktidarının genelde ve yereldeki hizmetlerini ve hedeflerini masaya yatırdı.
AK Parti demek, hizmet demektir
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, iktidar olduklarından bu yana geçen sürede Bursa ve Karacabey’e önemli hizmetlerin geldiğine dikkat çekti. Yalçın, ülkenin ekonomiden, sağlığa, tarımdan sanayiye kadar çağ atladığını sözlerine ekledi.
Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, AK Parti iktidarıyla siyasetin yeni bir anlayış kazandığını vurguladı. ‘Ahbap-Çavuş’ politikasının sona erdiğini kaydeden Ocakden, sancılı demokrasi yürüyüşünde AKP’nin standartları yükselttiğini söyledi.
Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, çıtanın yükseldiğini ve ülkenin belirlenen hedeflere emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. CHP’yi eleştiren Kızılcıklı, “Dün söylediğini bugün unutan bir parti. Ne yaptıklarını, ne söylediklerini bilmiyorlar. Yanlış insanların yanındalar. Biz kimseye boyun eğmeyiz. Halkın içinden geldik ve halk için varız. Karacabey’de büyük hizmetler gerçekleştirdik. Tek eksiğimiz Karacabey Belediyesi. Yerel seçimlerde burayı da kazanarak hizmetlerimizi artıracağız” diye konuştu.
Bursa Milletvekili Ali Kul, birlik beraberliğin bozulmaması gerektiğinin altını çizerek, “Milletimizi utandıracak hiçbir şey yapmadık. Başımız dik, alnımız aktır. Karacabey Belediyesini istiyoruz” ifadesini kullandı.
Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, Karabey’de gerçekleşen hizmetlere değindi. Gölecik Barajı’ndan, mısır kurutma tesisine, yol çalışmalarından köylere giden hizmetlere kadar ilçenin çağ atladığını belirten Tunçak, “Karacabey, tarihinde görmediği hizmetleri almıştır. Yapmamız gereken bunları anlatmaktır. Şimdi belediye olarak da bu hizmetleri gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
AK Parti’nin bayan milletvekili Canan Candemir Çelik, hizmetlerin halka ulaştığını ve ülkenin refah düzeyine emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Yerel seçimlerde başarılı olacaklarına inandığını vurgulayan Çelik, Karacabey’in önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Son olarak konuşan Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, siyasetteki güven ortamını sağladıklarını belirterek, “Kirlenen siyaseti ak hale getirdik. AK Parti olarak, hem ülke genelinde hem de Karacabey’de gerçekleştirdiğimiz hizmetler sayesinde vatandaşlarımızın yüzü gülmeye başladı. Ezber siyasetini bozduk. Ne söz verdiysek hepsini yaptık. KÖYDES projesi ile köylerimiz yaşanacak hale geldi. Tarımdaki sıkıntıları biliyoruz. Çiftçimizin yanındayız. Karacabey Belediyesini istiyoruz. Yerel seçimleri kazanarak halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Şov yaptığımızı söylüyorlar. Karacabey’de önceki haftalarda düzenlediğim bilgilendirme toplantısında tüm daire amirlerini çağırdım. Çünkü halkın vekili olarak hesap vermek istedim. Eğer bu şov yapmaksa evet ben şov yaptım. Halkıma hesap verdim” dedi. CHP’yi eleştiri yağmuruna tutan Koyuncu, “Halktan koptular. Artık medya patronlarının ve çetelerin yanındalar. Bu şekilde iktidara gelmeleri mümkün değil. Bizler efendilerle siyaset yaparız. Köylüyü küçümseyenlerle işimiz olmaz. Ben köylüyüm ve bununla gurur duyuyorum” diye konuştu.
Milletvekili Ali Koyuncu konuşmasının ardından AK Parti Karacabey Teşkilatı’nın kurucusu Salih Bağış’ı hizmetlerinden dolayı plaketle onurlandırdı.
Karacabey için çalışmaya devam
3. kez İlçe Başkanı olan Halit Türkkan, kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Birlikte büyük işlere imza attıklarını belirten Türkkan, “Eski yönetimime çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımda oldular. Karacabey’de gerçekleşen hizmetlerde büyük emekleri oldu. Yeni yönetimimle tek hedefimiz Karacabey Belediyesi. Yerel seçime en iyi şekilde hazırlanacağız ve Karacabey Belediyesi’ni kazanacağız. Siyasetten beklentim yok. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı canımdan çok sevdiğim için yeniden aday oldum. Teşkilatımıza çomak sokmak isteyenlere ve bizi ayırmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Göreve yeni gelen arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diyerek duygularını ifade etti.
Konuşmaların ardından seçime geçildi. 3. kez AK Parti İlçe Başkanlığına seçilen Halit Türkkan’ın yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; Nesimi Giray Günaydınlı, Mustafa Çelik, Kadir Sevik, Evren Yıldız, Mehmet Nuri Yıldırım, Osman Özarslan, Cemali Tutka, Tuncay Demirtaş, Aydın Bilek, Vedat Tezol, Tarık Yüce, Ahmet Güven, Recep Cömert, Sait Kılıç, Ali Satı, Maruf Bilgin, Ercan Güncü, Engin Beyhan, Ziya Erbaş, Şenol Üner, Ahmet Şen, Özer Kuzu, Recep Sakner ve Sadettin Harmancı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.