Tek-Gıda İş Sendikası irtibat bürosunu açtı!

 

Türk İş Sendikası'na bağlı Tekgıda-İş Sendikası'nın Mustafakemalpaşa Şubesi, Karacabey irtibat bürosunu önceki gün düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açtı.

Gazi Mahallesi Pazar Yeri arkasında hizmete giren irtibat bürosunun açılışını sendikanın Genel Başkanı Mustafa Türkel ile Genel Teşkilatlanma Sekreteri Recep Ali Çelik, Türk-İş Bursa 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ve siyasi parti temsilcileri yaptı.

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker, kıdem tazminatında değişiklik konusunun TBMM'ne geldiği gün çalışanların genel greve giderek Türkiye'de üretimin duracağını söyledi.

Tek Gıda İş Mustafakemalpaşa Şubesi'nin Karacabey'deki üyeleri için açtığı 'irtibat bürosu' ve 'işçi kültür evi'nin açılışına katılan Mustafa Türker, “Sendika ayrımı yapmaksızın tüm işçilerin gelip birbirleriyle iletişim kurup, meselelerini paylaşabilecekleri bir yer yaptığımızı düşünüyorum. Burada söyleşiler ve kültürel faaliyetler de düşünüyoruz. Tüm üyelerimize ve işçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Gündemdeki sendikalar kanunu ve kıdem tazminatı konularını değerlendiren Türker, “Şu anki iktidar kendilerine ait bir sistem kurmanın peşinde. O yüzden ne sendikaların gelişmesini istiyorlar ne de kıdem tazminatını. Ama şunu unutuyorlar. Kıdem tazminatı konusu TBMM'ne geldiği gün sendikalı, sendikasız tüm işçiler genel greve gideceklerdir. Burada sendika ayrımı yapmıyoruz. İsterlerse denesinler. 'Daha önce benzerleri oldu bir şey yapamazlar' diye düşünüyorlarsa yanılırlar. Kıdem tazminatlarımızı elimizden alırlarsa Türkiye'de hayatı durdururuz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından irtibat bürosunun açılışı Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker ve Türk İş Sendikası Bursa 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir tarafından yapılırken, davetlilere ikramda bulunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.