TEDAŞ’tan uyarı

TEDAŞ’tan uyarı

Karacabey TEDAŞ yetkilileri giderek artan çöl sıcak-larından bunala-rak serinlemek için klimaya yüklenen kullanıcıları uyardı.
Karacabey’de sıcaklığın dün 45 dereceye ulaşmasından sonra vantilatör ve klimalar gibi yüksek oranda enerji tüketen soğutucuların kullanımının artması sebebiyle arızalar yaşanabileceğini belirten Karacabey TEDAŞ İşletme Sorumlusu Cem Cemaloğlu, “Kurum olarak biz de enerjiyi dışarıdan alıyoruz.

Vatandaşlar serinlemek için soğutuculara yönelince elektrik gerilimlerinde düşmeler yaşanmaktadır. Çok fazla elektrik tüketimi olursa şebeke yanıt vermez hale geliyor. Doğal olarak da ilçe şebekesinin gerilimi düşüyor. Gerilim düşüşü olduğu zaman elektrikle çalışan motorlu aletlerin arızalanması kaçınılmaz oluyor” dedi.
Sayaçların değiştirilmesinden dolayı faturalara yansıyan ücretlere de değinen Cemaloğlu “ Sayaçların değişimi nedeniyle vatandaşların faturalara yansıyan ücretler ikiye bölünmüştür. Montaj ve kullanılamayan sayaç bedeli olarak alınan ücretler bir sefere mahsus olarak alınmıştır. Müşterilerimizden bir daha ücret talep edilmeyecektir. Akıllı sayaçların tarifelerinden yararlanmak isteyenler kurumumuza müracat etmelidir. Aksi durumda eski sayaçların tarifesi üzerinden ücretlendirme yapılacaktır ” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.