TDP’den “Ramazan ayı” uyarıları!

Karacabey Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların hırsızlık olayları karşısında rehavete kapılabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

TDP Büro Amiri Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya, hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Özkaya, hırsızların iftar ve teravih telaşından yararlandığını, dolandırıcıların da hayır yapma bahanesiyle vatandaşlardan para ya da değerli eşya alabildiğini belirtti. Özkaya, suç oranlarının Ramazan ayında düştüğünü; ancak özellikle iftar ve sahur vaktinde hırsızlık olaylarının çokça meydana gelebileceğini vurguladı.

Kapı ve pencerelere dikkat!

TDP Büro Amiri Özcan Özkaya şu uyarılarda bulundu; “Vatandaşlarımız rehavete kapılmayarak iftar için eve dönüşlerde kullanmış oldukları toplu taşıma araçlarında bulundukları sırada para ve değerli eşyalarını muhafazalı yerde bulundurmalı. Vatandaşlarımız teravih namazı için ikametlerinden ayrıldıklarında para ve değerli eşyalarını korumaya almak suretiyle evden hırsızlık, dışarıda katılmış oldukları iftar programlarında yanlarında bulunan çanta ve benzeri eşyalarını açıkta bırakmamak ve oturmuş oldukları sandalye arkasına asmamak suretiyle açıktan hırsızlık olaylarının önüne geçebilir.

Halkımızın yapılacak kısa alışverişler için park yerlerine, cadde kenarlarına bıraktıkları otomobillerinin kapı ve camlarını açık bırakmayarak otodan hırsızlık olaylarına karşı tedbirli olmaları gerekiyor. Havaların sıcak olması dolayısı ile sahur vaktinde kapı ve pencerelerin genellikle açık tutulduğu göz önüne alınarak evin bütün bölümlerinin kontrol altında tutulması ve kontrol edilmesi gerekiyor. Polis olarak 24 saat boyunca sokaklardayız.

Vatandaşlarımız şüphelendikleri durumlarda hemen '155 Polis İmdat' hattından bizi arasınlar. Yapılacak kısa alışverişlerde, park yerlerinde, cadde kenarlarında ya da ıssız yerlerde oto kapılarını ve camlarını açık bırakmasınlar. İftar saati evinize yetişmek için acele ederken yankesicilere karşı dikkatli olun. Teravih namazı için camiye giderken değerli eşyalarınızı ya da paralarınızı korumaya alın. Camiye giderken mümkün olduğunca ayakkabılarınızı poşetleyip içeri alın.”

Polis kontör ve para istemez

Önceki yıllarda Ramazan ayı boyunca yankesicilik, dolandırıcılık, evden ve otomobilden hırsızlık olaylarının 13.00-20.00 ile 01.00-06.00 saatleri arasında yoğunlaştığını göz önünde bulunduran TDP Büro Amiri Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya, vatandaşların dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Özkaya, “Dolandırıcılar türlü yöntemlerle vatandaşı mağdur edebiliyor. Ramazanın manevi atmosferinden yararlanmak isteyenler olabilir. Kendilerini, polis, savcı, belediye görevlisi gibi tanıtan kişilere telefonla para veya kontör gönderilmemeli. Polis hiçbir zaman telefonla arayıp da kontör veya para istemez” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.