TDP’den işyeri ziyaretleri!

 

Önceki gün Gözde Optik, Blue Bayan Kuaförü ile ilçedeki birçok kıraathaneyi ziyaret eden TDP polis memurları, ev ve işyerinden hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Hırsızlıklara alınacak önlemleri sıralayan TDP Polis Memurları İsmail Düzdağ ile Zeynep Erol Bakır, şunları söyledi;

“İşyerlerinde açık alanda değerli eşyalarınızı bırakmayın. İşyerlerine gelen müşterilerin de değerli eşyalarını ortalıkta bırakmamaları konusunda onları uyarın. Kısa süreli dahi olsa işyeri ve evinizden ayrıldığınızda kapınızı mutlaka kilitleyin. İşyerlerinize giren ve çıkan şüpheli kişilerin izlenebilmesi için güvenlik kamera sistemi kurun.

Evden hırsızlık olaylarına karşı da dikkatli olun. Evde olsanız dahi, kapı ve pencerelerinizi açık bırakmayın. Evinizden ayrılırken kapı ve pencereleri kilitleyin. Özellikle gece havaların ısınması nedeniyle yatarken balkon kapıları ve pencereleri açık bırakmayın. Komşuluk ilişkilerinize önem verin. Komşunuzu kollayıp, gözetin. Komşunuz hakkında tanımadığınız kişilere ‘yeni pazara gitti, tatile gitti vb.’ gibi bilgiler vermeyin. Bu şekilde hırsızın hedefi haline getirmeyin.

Telefonla kontör para dolandırıcılığına karşı dikkatli olun. Sizi arayarak kendisini savcı, polis, asker, vb. olarak tanıtan şahıslara kesinlikle itimat edip kontör ya da para göndermeyin. Cep telefonunuzu mesajla gelen özellikle ödül kazandınız şeklindeki mesajlara dönmeyin.

Sosyal paylaşım sitelerinde kesinlikle özel bilgilerini paylaşmayın. Güvenli olmayan sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın. Çevrelerinde olan olaylara karşı duyarsız olmayın ve mutlaka 155 polis imdat telefonunu arayın.

Mahallelerinizden sorumlu olan TDP polis memurlarını tanıyın. Acil olmayan bir olayda onlarla irtibat kurun.”

Son olarak TDP polis memurları, çeşitli konularda hazırlanan uyarıcı broşürleri işyeri sahiplerine verdi.

TDP polis memurları, “Çevrenizdeki olayları görmezden duymazdan gelirseniz, söylemezseniz bir gün sizin de başınıza bir olay geldiğinde aynı durula karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle şüpheli gördüğünüz her durumu 155 Polis İmdat telefonuna bildirmeyi unutmayın” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.