TDP, öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin, Ortaöğretim öğrencilerine yönelik, “Toplum Düzenine ve Kurallarına Uyma ile Trafik Bilincinin Oluşturulması ve Güvenli İnternet Kullanımı”na yönelik bilgilendirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Şehit Bahadır İlk ve Orta Okulu ile Atatürk İlk ve Orta Okulu'nun 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik 28 şubeden 830 öğrenciyi bilgilendiren Polis Memurları Birol Demirmen, Şenol Şen ve Zeynep Erol Bakır, slaytlar sunumu eşliğinde dikkat çeken konulara değindi.
TDP Polis memurları yaptıkları bilgilendirme, toplum düzeni ve kurallarına uyma, okula geliş ve gidişlerde nelere dikkat etmeleri gerektiği, tanımadıkları kişilerle kesinlikle arkadaşlık kurmamaları, onlarla bir yerlere gitmemeleri, güvenli bir şekilde yaşamaları için apartmanlarının kapılarını mutlaka kapalı tutmalarının önemine dikkat çekti.
Tanımadıkları kimselere kapıyı açmamalarını öneren TDP Polis memurları, bunları büyüklerinin de dikkat etmesinin gerekliliği, kapıyı “Kim O” demeden ve tanımadıkları kişiye kesinlikle açmamaları, cadde ve sokaklarda oyun oynamanın tehlikeli olduğunu dile getirdi.
TDP polis memurları ayrıca, güvenli internet kullanımının önemi, internet başında saatlerce durmanın zararlı olduğu, kişisel bilgilerini ve sorun yaratacak resimlerini kesinlikle paylaşmamaları, iletişim bilgilerini paylaşmaları, gizlilik ayarlarını kontrol etmeleri, tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini kabul etmemeleri konusunda bilgiler verdi.
TDP polis memurları son olarak da konuyla ilgili hazırlanan internet ve çocuk güvenliği broşürlerini öğrencilere dağıtılarak, merak ettikleri soruları yanıtladı.
TDP Büro Amiri Özcan Özkaya, sağlıklı ve bilinçli bir nesil yetiştirilebilmesi için toplum düzenine ve kurallarına uyan, trafik bilinci oluşmuş bireylere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
Özkaya, güvenli internet kullanıma yönelik bilgilendirme çalışmalarının okulların açılması ile başladığını ve kısa sürede tüm ortaokullarda tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.