Tayan: Sahipsiz ülke için yollara düştük

Tayan: Sahipsiz ülke için yollara düştük

*DP Parti İlçe binasında kalabalık partili tarafından
karşılanan, eski bakanlardan Turhan Tayan, “TBMM’nin
önümüzdeki dönem benim deneyimlerime ihtiyacı var” dedi.

Karacabey gövde gösterisi yapan eski Milli Eğitim ve Savunma Bakanı Turhan Tayan, Demokrat Parti’den aday adayı olduğunu duyurdu.
Demokrat Parti ilçe binasında coşkulu kalabalık tarafından karşılanan deneyimli politikacı Tayan, “ANAP ile DYP’nin, Demokrat Parti çatısı altında birleşmesinden çok mutluyum. Türk demokrasisi açısından önemli bir olayı gerçekleştirdik. Geçmişteki kırgınlıkları bir kenara bıraktık.

4.5 yılda ülkeyi karanlığa sürükleyenlerden hesap sorma zamanı gelmiştir. Eli nasırlı, çorak topraklarda, Allah’tan başka güvencesi olmayan çiftçimizin ve köylümüzün sonuna kadar arkasındayız. Esnafımızı ekonomik sıkıntıdan kurtarmak, işsize iş, aşsıza aş sağlamak için yeniden yollara düştüm” dedi.
Siyasette en olgun noktada bulunduğunu belirten Tayan, “1993 yılında 187 milletvekiliyle Süleyman Demirel’i Cumhurbaşkanı seçtik. AKP ise 354 kişiyle bunu beceremedi. Bunun sırrı uzlaşma ve kültürde gizlidir. Şu anda ülkede sıkıntı var. Millet sahipsiz kalmıştır. Bunları Demokrat Parti olarak biz çözeceğiz. TBMM’nin önümüzdeki dönem benim deneyimlerime ihtiyacı var. Edindiğim deneyimleri halkımla paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.