Tatkavaklı Belediyesi, akıllı sayacı inceledi

Karacabey Belediyesi, akıllı sayaç uygulamasındaki bilgi ve deneyimlerini Türkiye’deki diğer belediyelerle paylaşmaya devam ediyor. Belediye, Elektronik Kartlı Sayaç ile ilgili tecrübelerini önceki gün Tatkavaklı Belediyesi ile paylaştı.
Tatkavaklı Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hakkı Tuncer ve Mali Hizmetler Müdürü Sebahattin Gencer, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’u makamında ziyaret etti. Başkan Koç, Tatkavaklı’dan gelen konuklarına akıllı sayaç uygulamasında ilçedeki iş yerleri, resmi kurumlar, sanayi kuruluşları ve kiraya verilen konutlarda önemli aşama kaydettiklerini belirterek, akıllı sayaçlarda su kesintisinin önüne geçmek amacıyla Belediye Hizmet Binası’nda günün 24 saatinde abone kartlarına KİOSK cihazıyla su yüklendiğini belirtti. Sistemin aboneler tarafından beğenildiğini ve 2008 yılı içinde 2 bin adet daha akıllı sayacın abonelere dağıtılacağını kaydeden Koç, sayaçların bilgisayar ortamında izlenmesinde sağlanan başarının aboneler tarafından takdirle karşılandığını sözlerine ekledi. Daha sonra Su Tahakkuk Şefi Ahmet İni ile görüşen Tatkavaklı Belde Belediyesi yetkilileri, bilgisayar ortamına uyumuyla beğeni kazanan sisteme ilişkin sorular yöneltti. Ahmet İni, akıllı sayaç sistemine ilişkin bilgi isteyen sekizinci belediye durumundaki meslektaşlarına bilgisayarda abone takibine ilişkin tüm bilgileri aktarırken, bu konuda sağlıklı işleyen sistem sayesinde çevrede örnek bir Belediye konumuna geldiklerini bildirdi.
Abonelerin istedikleri sürede, istedikleri miktarda su kullanımına imkân veren akıllı sayaç uygulamasını incelemek üzere Karacabey Belediyesi ile bugüne kadar bilgi paylaşımı gerçekleştiren diğer belediyeler ise şunlar: Bursa Büyükşehir, İznik, Mustafakemalpaşa, Gönen, Polatlı (Ankara), Köşk (Aydın) ve Karadeniz Ereğli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.