Tatilcilere “Hırsız” uyarıları!

 
 
Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, bayram nedeniyle tatile çıkacak vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyardı. TDP ekipleri, her türlü olumsuz duruma karşı “155 Polis İmdat” hattının aranmasını istedi.
TDP yetkilileri broşürlerle destekledikleri uyarılarda; “Ramazan Bayramı nedeniyle verilen 9 günlük tatilde evinizden ayrılırken kapı ve pencereleri kilitleyin. Anahtarlarınızı paspas altı ayakkabı içi, elektrik ve su saati yanına saklamayın. Apartman giriş kapısını sürekli kapalı tutun. Zile basıldığında gelen kişiyi tanımıyorsanız kapı otomatiğine basmayın. Seyyar satıcı, dilenci, bohçacı, anketçi, hediye çıkacak gibi bahanelerle evinize girmek isteyenleri içeriye almayın. Uzun süreli evden ayrılmalarınızda komşunuza posta kutunuzda biriken evrak ve mektupları arada bir almasını söyleyin.
Özellikle gece havaların ısınması nedeni ile yatarken balkon kapılarını ve pencereleri açık bırakmayın. Komşuluk ilişkilerinize önem verin, komşunuzu kollayıp gözetin, komşunuz hakkında tanımadığınız kişilere ‘Yeni pazara gitti, tatile gitti’ gibi bilgi vererek hırsızın hedefi haline getirmeyin. Ev hanımlarına, gündüz vakti komşularına günlere gitmek ve çay içmek ayrıldığında evin havalandırılması için açılan pencereleri ve balkon kapılarını mutlaka kapatın. Sizi arayarak kendini polis, asker, savcı gibi tanıtan şahıslara kesinlikle itimat edip kontör, para göndermeyin.
Her türlü olumsuz duruma karşı mutlaka, ‘155 Polis İmdat’ hattını arayın. Asla unutmayın ki; Güvenliğiniz, özgürlüğünüzdür” şeklinde vatandaşları bilgilendirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.