Taşlık’ta en büyük Akçasusurluk

Karacabey Taşlık Köyü Gençlik ve Spor Kulübü'nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği, “Kurtuluş Savaşı Şehitleri İlkbahar Futbol Turnuvası”nda en büyük Akçasusurluk oldu. Finalde Nestlespor'u 5-2 yenerek şampiyon olan Akçasusurluk'un coşkusu görülmeye değerdi. Turnuvada üçüncülüğü ise C.P.T Spor elde etti.
Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmanın ardından kupa törenine geçildi. Taşlık Köyü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Adnan Yakar, törende yaptığı açılış konuşmasında; “Amacımız, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusundan kaçan Yunan askerlerinin evlerini yakmasın diye köy girişindeki köprü başında karşılayan ve burada şehit olan ecdadımızı anmaktır. Türk ulusu olarak anılarımızı canlı tutmak, örf ve ananelerimize sahip çıkmak başlıca hedefimizdir.
Bu törenin Bağımsızlık Savaşımızın başlangıcı kabul edilen 19 Mayıs'a denk gelmesi de bizler için ayrıca gurur kaynağı olmuştur. Unutmayın ki, sorgulamayan bir nesil yok olmaya mahkumdur. Bu ülke bilinmelidir ki, kendi benliğine döndüğü ve geçmişine sahip çıktığı sürece var olacaktır. Bu vesile ile bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Turnuva boyunca bizlere yardımcı olan, “Spor dostluk ve kardeşliktir, spor bir eğlence biçimidir” ilkelerine göre hareket eden bütün kulüp futbolcu, yönetici ve başkanlarına teşekkür ediyorum.
Bilinmelidir ki, bundan sonra da bu ilkeleri aşan hangi kulüp olursa olsun, hangi zümre ve kişilik olursa olsun turnuvada yer alamayacaktır.
Organizasyonumuzun düzenlenmesinde bizlere katkısı olan başta Belediye Başkanımız Sayın Ergün Koç'a, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Talih Düzgören'e, yönetim kurulu arkadaşlarıma, maddi manevi desteğini esirgemeyen sponsorlarımıza, turnuvaya katılan kulüp yöneticileri ve başkanlarına, Bursa Genç Futbol Hakemleri Grubu kurucu ve yöneticisi Erdinç Derya ve ekibine de teşekkür ediyoruz.
Kulübümüzün, 1973 yılında kuruluşunu yapıp, bu güne kadar gelmesinde katkı sağlayan yönetim kurulu ve üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Kupa töreni coşkulu geçti
Törende ilk olarak organizasyonun hakemliğini yapanlar ödüllendirildi. Bursa Genç Futbol Hakemleri Kurulu'ndan Murat Ülkü'ye plaketini C.P.T Fabrika Sendika Başkanı Muhsin Şen, Dursun Yalcı'ya; Tertip Komitesi Başkanı Şevki Cihan Şahin, Erdinç Derya'ya ise Taşlık Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Adnan Yakar takdim etti.
Turnuvanın güvenliğini sağlayan jandarma ekipleri unutulmadı. Jandarmaya plaketi MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Kutku tarafından verildi.
      Organizasyonun en centilmen takımı, tüm maçlara gelen Güngörmezspor seçildi. Güngörmezspor'a centilmenlik kupasını MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Oruç verdi.
Turnuvada müthiş bir mücadele örneği sergileyip gol kralı olan Akçasusurlukspor'dan Burhan Yılmaz, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Soner Mestan tarafından onurlandırıldı.
Turnuvanın üçüncüsü C.P.T Spor'a kupasını CHP İlçe Sekreteri Mustafa Kemal Yazar verirken, finalde kaybederek ikinci olan Nestlespor ise kupasını MHP Karacabey Belediye Meclis Üyesi Vedat Mert'in elinden aldı.
Törende son olarak, turnuva boyunca taraflı tarafsız gösterdiği mücadele ile şampiyonluğu hak ettiğini kanıtlayan Akçasusurluk takımı, kupasını coşkulu bir şekilde aldı. Büyük sevinç gösterileri eşliğinde turnuvanın tek resmi sponsoru Erler A.V.M Müdürü Mehmet Er'in elinden kupayı alan Akçasusurluk'lu futbolcuların mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.