TARSİM bilgilendirmesi

Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile TARSİM Bursa Bölge Koordinatörlüğü işbirliğinde önceki gün 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu, sistemin işleyişi ve 2013 yılı uygulamalarıyla ilgili konularda üreticilere bilgilendirmede bulunuldu.
Ticaret Borsası'nda gerçekleşen toplantıda Tarım Sigortaları Havuzu kapsamında; TARSİM'in ne olduğu, sigorta yaptırmak için yapılması gerekenler, bitkisel ürün sigortası, büyük ve küçük gibi konular ele alındı.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğan Ceylan'ın da katıldığı bilgilenme toplantısına az sayıda üreticinin katılması ise dikkat çekti.
Toplantıda ele alınan konularda şu bilgilere yer verildi; “TARSİM, yasa ile kurulan Tarım Sigortaları Havuzu'nun kısa adıdır. Kar amacı yoktur. Sigorta yaptırmış sigortalının zararlarını Bakanlar Kurulu'nca belirlenen kapsam dahilinde ve genel şartlar, tarife ve talimatlar çerçevesinde tanzim eder.
Bitkisel ürünlerde sigorta yaptırmak için Çiftçi Kayıt Sistemi' ne kayıt olunuz veya kaydınızı güncelleyiniz. Sonrasında TARSİM yetkili sigorta şirketlerinin acentelerinden herhangi birine giderek başvurunuzu yapınız.
Büyükbaş hayvan hayat sigortası için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği' ne ve/veya İl-İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Kayıt Sistemine (Türkvet) kayıt olunuz veya mevcut kayıtlarını güncelleyiniz. Sonrasında TARSİM yetkili sigorta şirketlerinin acentelerinden herhangi birine giderek başvurunuzu yapınız.
Küçükbaş hayvan hayat sigortası için İl-İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Kayıt Sistemine (Türkvet) kayıt olunuz veya mevcut kayıtlarını güncelleyiniz. Sonrasında TARSİM yetkili sigorta şirketlerinin acentelerinden herhangi birine giderek başvurunuzu yapınız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.