Tarım Fuarı “Buruk” açıldı

Karacabey Belediyesi ve Renkly Fuarcılık Pazarlama işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Tarım Fuarı”nın resmi açılışı dün yoğun bir katılımla ancak buruk bir heyecanla gerçekleşti. Açılış öncesi tarımdaki sorunlara dikkat çeken konuşmacılar, her şeye rağmen umutlu olduklarını dile getirdi. 31 Mart'a kadar sürecek olan tarım fuarı açılışında firmaların tarım alet ve araçları ile kurumların stantları yer alıyor.
Kapalı Pazar Yeri'nde başlayan tarım fuarı açılışına CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, siyasiler, oda, borsa ve birlik temsilcileri, firma yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Karacabey'in ihtiyaç duyduğu Tarım Fuarı'nı ilçeye kazandırmaktan onur duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Ergün Koç,  “Bu konuyu bana ileten yetkililerle yalnızca 2 dakika konuştuktan sonra Tarım Fuarı'nı Karacabey'de kazandırdık. Unutmayalım ki çiftçisiz ülke olmaz. Dünyada tarımla kalkınan hiçbir ülke olmadığı gibi, tarıma destek vermeyen ülke de yoktur. Ancak ne acıdır ki ülkemizdeki bu tarım politikalarıyla bir yere varamayız” dedi.
Karacabey'in tarımda Güney Marmara'nın incisi olduğunu dile getiren Kaymakam Ahmet Yurtseven, emeği geçenlere teşekkür etti.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, Karacabey'in tarım ve hayvancılığın başkenti olacağını belirtirken, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik de, Karacabey'in tüm dinamikleriyle güçlü bir tarım potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Karacabey'in tarımdaki önemine dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Ancak soğan ve karpuz gibi ürünler artık ilçemizde çok azaldı. Ürünler para yapmayınca sıkıntılar da arttı. Her şeye rağmen, sanayicinin vatandaşın ayağına kadar gelmesi önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Karacabey Tarım Fuarı hizmete girdi. Yoğun katılımın yaşandığı fuarda firma ve kurum temsilcileri açtıkları stantlarda ürünlerini sergiledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.