Taraf olmak başka; taraflı olmak bambaşkadır

Karacabey Köyler Ligi'nde geçtiğimiz hafta oynanan ve Yenikaraağaç'ın 2-1 kazandığı karşılaşmanın ardından maçın hakemi Erdinç Derya'yı eleştiri yağmuruna tutan Yenisarıbey Köyü Muhtarı Tuncat Güleç'e yanıt gecikmedi.
Muhtar Tuncay Güleç'in maç boyunca pozisyonları tek taraflı yorumladığına dikkat çeken Erdinç Derya, adaletsiz kararlar vermediğini söyledi.
Köyler Ligi'ndeki tüm takımlara eşit mesafede olduklarına dikkat çeken Erdinç Derya, şunları söyledi; “İlçemizde dördüncüsü gerçekleşen Köyler Ligi'nde asıl amaç, köyler arası tanışma, dayanışma ve kaynaşmanın sağlanmasıdır. Köy gençlerimize spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Organizasyona her yıl artarak devam eden katılım tüm sporseverleri mutlu etmektedir. Spor yaparken takım kadrolarındaki sporcularımızın gayret ve azimlerini görmezden gelmemiz asla söz konusu olamaz.
Spor aynı zamanda saygı gerektiren bir meslektir. Skor kültürünü benimseyerek, fevri hareket edersek, emeği hiçe saymış oluruz. Özellikle ben futbol oynadığım dönemlerde Karacabey'in bir çok köyünde forma giydim. Çeşitli şampiyonluklar ve mağlubiyetler yaşadık. Ancak, yenilgiyi de hazmetmesini öğrendik ve rakiplerimizi her şeye rağmen tebrik ederek sahadan çıktık.
Süt kupasında da ilk ve tek olan 'En centilmen ve örnek takım kaptanı” unvanıyla onurlandırıldım. İşte bu benim şahsım adına spor yaşantımda aldığım paha biçilemez bir onurdur.
Müsabaka sonuçları 3 farlı olabiliyor. Bunlarda galibiyette gözün kapalı seviniyorsan, malubiyette de tabiî ki üzülmeyi bilmek gerekir. Gelişmelerdeki yorum ve itirazları saygıyla karşılıyorum. Belli bir ölçüde tabiî ki kabul edilebilir ancak Yenisarıbey Köyü Muhtarım Sayın Tuncay Güleç, pozisyonları tek taraflı incelerse o zaman bir adaletsizlik söz konusu mu diye düşünürüz. Bakınız müsabakanın sonuna ilave ettiğim 4' uzatma dakikasının son saniyelerinde rakip takım kontra atağa çıkarak yakaladığı bariz gol şansını 5 numaralı Yenisarıbey oyuncusu Mustafa Hırvalı keserek önlemiştir. Skoru etkileyecek bir pozisyon olduğu için de direk kırmızı kartla ihraç edilmiştir. Bu görüş sizin taraftan bakıldığında başka, diğer takım sporcu ve yönetimi tarafından bakıldığında ise çok farklıdır.
Bu pozisyon sonrası Yenikaraağaç'lı futbolcular; 'Hocam avantaja bıraksaydın' diyerek uzun süre itiraz ettiler. Ancak oyun kuralları; 'Avantaj durumlarında ihraç bile olsa sadece tek dokunuşta bir gol olacaksa oynat; değilse pozisyonu ısrarla kes ve ihraç uygulamanı yaparak devam et' der. Sonuç olarak bir takım ihraç edildiğine itiraz ederken, diğer takım ise gol şansının kesildiğine karşı çıkıyor. Hakem ise, son dakika bile olsa adaletinden ödün vermeyerek, cesaretle kararı uyguluyor ve serbest atışa hükmediyor.
Tabii ki serbest vuruştan direk kaleye gol ve durum 2-1. Şimdi takımınız barajı iyi kuramamışsa, kaleciniz iyi yer alamadıysa suçlu müsabakanın hakemi midir? Yoksa zamanında müdahaleyi yapamayan takım sporcularınız mı? Özellikle Yenikaraağaç Köyü teknik sorumlusu Tayfun Türk, maçtan sonra tebrik ederek; 'Hocam vallahi adamın ayağını bir gör, Allah korumuş ki kırılmamış. Kırmızı kart çok yerinde oldu. Gol olması da bizim şansımızdı' dedi.
Bende kendisine; 'Peki, son dakikada senin sporcularından biri bu hareketi yapsaydı?' diye sordum. O da bana; 'Hocam kesinlikle atılmasını beklerdim. Galibiyetlerde sevinmeyi biliyorsak, mağlubiyetlerde de üzülmeyi öğrenmeliyiz' yanıtını verdi.
Özellikle kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Mustafa Hırvalı'nın Facebook ortamında tarafıma yazdığı ibarede; 'Hocam, ben Yenisarıbey'in kaptanıyım. Maçtan sonra sizi göremedim. Kusura bakmayın. Maç içinde yaptığım her şey için özür diliyorum..Siz büyüğümüzsünüz, affedersiniz' diye yazmıştır. Sayın Muhtarım keşke önce pozisyon sonrası sporcunuzla görüşüp, basın açıklaması yapsaydınız.
Açılış maçında da Ortasarıbey'den bir oyuncu ihraç edildi. İsmi Aytaç Erol. Ancak, özür diledi ve sessizce sahayı terk etti. Daha sonrada köy muhtarı dahil hiç kimse ekstra yorum yapmadı ve hak aramadı. Ben sizin yorumunuza saygı duyuyorum ancak, size katılmadığımı belirtmek isterim. Herkes gibi takım kaptanı ve olayın başkahramanı olan futbolcunuz hatasını kabul ediyor. Yine de biz hakemler asla kin ve husumet ortamında kalmadan daima adaletli ve sportmence mücadele ederek ve ettirerek sahalarda payımıza düşen görevleri alnımızın akıyla yapacağız.
Bu gibi düşüncelerden sıyrılarak tüm organizasyonda köyü adına mücadele eden veya izleyen sporseverlerimizi tarafsız bakabilmeyi ve organizasyonun sonunda hep birlikte birbirimizi spor adına kucaklamayı arzulayarak tüm köy takım ve idarecilerimize sevgi ve saygılar sunarım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.