Tanış gecesinde iki eski milletvekili

Anbarcıoğlu ile Kızılcıklı, Bursa Karacabeyliler Derneği’ne övgüler yağdırdı:

Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, samimi bir ortamda geçen programda, Anbarcıoğlu ile Kızılcıklı’nın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karacabeyliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Erdem’in babası Orhan Erdem’in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Ceylan, yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Karacabeyliler Derneği’nin Bursa’daki büyük sivil toplum örgütleri arasında yerini aldığını belirten Başkan Ceylan, “Bizler etnik kimliğini kullanmayan, 780 bin metrekare topraklarımızı tek toprak, Türk vatanını tek vatan, Cumhuriyetimizi tek Cumhuriyet ve atalarımızın dedelerimizin kanından rengini almış kutsal bayrağımızı tek bayrak kabul eden herkesin yanındayız. Vatanımızı bölmeye, bayrağımızın renklerine başka renkler eklemeye çalışanların sonuna kadar karşısındayız. Bu vatan bize kutsal emanettir. Bırakın doğuda, 7 ilden oluşan bir devlet kurdurulmasına izin vermeyiz. Bir metre dahi kimseye verecek toprağımız yoktur. Bizler Türk evlatları olarak, demirden korkan tirene binmez misali hayatını yaşayan insanlarız” dedi.

22. Dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ile 22.ve 23. Dönem Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Karacabeyliler Derneği’nin kısa zamanda büyük yol almasını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Dernek Başkanı Yüksel Ceylan ve yönetimine de övgüler yağdıran Faruk Anbarcıoğlu, “Sayın Ceylan gerçekten mükemmel bir sunum yaptı. 3-4 yıl sonra böyle bir sunumu meclis kürsüsünden yaparsa hiç şaşırmam” demesi üyelerinden bol bol alkış aldı.

Konuşmasının uzun bir bölümünde insan kimliğine vurgu yapan Anbarcıoğlu, dünyanın insan için var olduğunu yaşayan tüm canlıların muhakkak ölümü bir gün tadacağını dile getirdi. Anbarcıoğlu ayrıca, hayattaki en önemli olgulardan birinin de eğitim olduğuna vurgu yaparak, cehaletin önüne ancak eğitimle geçilebileceğini sözlerine ekledi.

Son olarak söz alan 22.ve 23. Dönem Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, sivil anayasanın önemi ile sözlerine başladı.

Komşu ülkelerin borç batağında olduğuna dikkat çeken Kızılcıklı, “Günümüz Türkiyesi, ferah günlere yelken açıyor. Borç batağında olan ülkelerin sayısı her geçen gün artarken, ülkemizin bu konuda İMF’ye bile rest çektiğini görebiliyoruz. Türkiye’nin dünyada her geçen gün prestijinin artması ve dünyanın 10. büyük ekonomisi olması gerçekten gurur verici gelişmelerdir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.