Taksicilerin “Kulübe İsyanı”

Taksicilerin “Kulübe İsyanı”
Karacabey’li taksiciler, 24 saat hizmet sunarken en fazla etkilendikleri soğuktan korunmak amacıyla yer tahsis edilmesi için Kaymakam Dursun Balaban’la bir araya geldi.
Cumhuriyet Alanı’nda faaliyet gösteren 6 durak ve 55 taksici ve Şoförler Odası yöneticileriyle makamında görüşen Kaymakam Dursun Balaban, konunun İlçe Trafik Komisyonu’nda ele alınması gerektiğini belirtti.
Şehir merkezinde gece gündüz, yağmur çamur, fırtına ve soğuk demeden 24 saat faaliyet gösteren taksiciler, zor koşullarda hizmet verdiklerini belirterek, “Belediye Başkanı Ergün Koç defalarca söz verdi. Ancak, sözünü bir türlü yerine getirmedi. Son görüşmemizde topu Kaymakamlığa attı. Bizler de ilçenin mülki amiri olarak sıkıntılarımızı sizlerle paylaşmak istedik. Zor kış aylarında barınacak kulübelere çok ihtiyacımız oluyor. Bu uygulama Türkiye’nin her yerinde böyle yapılıyor. Taksicilere bir tek Karacabey’de yer gösterilmiyor. Biz de bu devlete vergi ödüyoruz. Biz de bu ülkenin insanlarıyız. Kat kat giyiniyoruz ancak yine üşüyoruz. Devletten maddi bir beklentimiz yok. Bizlere uygun yer bulunsun yeter” şeklinde konuştular.
Kaymakam’dan sert tepki
Taksicileri dinleyen Kaymakam Dursun Balaban, Cumhuriyet Meydanı’na 4 kulübe yapılmasının zor olduğuna dikkat çekti. Balaban, konunun İlçe Trafik Komisyonu’nda değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Bir meydanda 4 durak olmaz. Kimseyi zor duruma düşüremeyiz. Sizlere bu konuda söz veremem. 1 kulübe olabilir. Ancak, 4 kulübe yapılması zor. Konuyla ilgili çalışmanızı yapın. Belirlediğiniz yerleri bizlerle resmi yazıyla bildirin. İsteklerinizi anlatın. İlçe Trafik Komisyonu prosödür ne ise, o şekilde karar verecektir. Şunu açıkça söylemek istiyorum ki, devlet adına söz veremem” dedi.
Zaman zaman taksicilere çok yüklenen Kaymakam Balaban’ın tepkisi kafalarda soru işareti bıraktı. Dertlerini anlatmak amacıyla Kaymakam’la bir araya geldiklerini dile getiren taksici esnafı, “Tek amacımız sıkıntılarımıza çare bulunmasıdır. Kaymakam Bey’in bizlere çocuk azarlar gibi davranmasına çok üzüldük” diye konuştular.
Onur: Kulübe yapmazsam beni çakın!
Taksicilerin haykırışlarını gören eski Belediye Başkanı Erol Onur, yapılanların acı bir durum olduğuna dikkat çekti. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday olacağı kesin gözüyle bakılan Onur’dan taksici esnafına destek geldi. Yeniden Belediye Başkanı seçildiği takdirde, soruna kalıcı çözüm bulacağının garantisini veren Erol Onur, “İnsanlığımdan utandım. Bekleyin az kaldı. Yeniden başkan olduğumda eğer sizlere kulübe yapmazsam, beni buraya çakın” diyerek iddialı açıklama yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.