Taksi duraklarına düzenleme

Yılın son meclisi toplandı

Toplantıda; yeni taksi duraklarının belirlenmesi ve yeni T plaka tahsis edilmesi, atık su bedeli, 2012 Mali yılı ücretler ve harçlar tarifesi, imar değişiklikleri, Belediye Meclisinin yeni toplantı gün ve saati ile yıllık tatil ayının belirlenmesi ve Belediye Başkan Yardımcılarına ait maaşların belirlenmesi gibi konular görüşüldü.

Yeni taksi durakları konusunda Trafik ve İç İşleri Komisyonunun aldığı karar aynen kabul edildi Buna göre; ilçede bulunan mevcut taksi duraklarından Esentepe Meydanı, TOKİ ve Adalet Sarayına üçer nöbetçi araç belirlenecek. Şoförler Odası Başkanlığı sorumluluğunda hazırlanacak olan nöbet çizelgesi 15’er gün ya da aylık olarak Zabıta Müdürlüğü’ne verilecek.

Nöbet verilen araçlar, ana duraklara o gün hiçbir şekilde gelmeyecek ve tam gün verilen nöbet yerlerinde çalışacak. Belirtilen koşullar yerine getirilmez ve şikâyetler olursa, konu yeniden meclise alınacak.

Atık sulardan ücret alınacak

Atık su bedellerinden ücret alınıp alınmayacağı konusunda Su Komisyonu’nun kararı oy çokluğuyla ret edildi. Su Komisyonu, Büyükşehir Belediyeleri dışındaki belediyelerin atık su bedeli tahsilatı yapamayacağı ve bunun yasal olmadığını belirtti.

Karara karşı çıkan Belediye Başkanı Ergün Koç, komisyonunun yanlış araştırma yaptığını ve atık su bedeli alınmasının yasal olduğunu savundu. Koç, “Kendi olanaklarıyla yeraltından su alan firmalar bedelini ödemelidir” dedi.

MHP Belediye Meclis Üyesi Vedat Mert, Arıtma Tesisi olmadan atık su bedeli alınmasının doğru olmayacağını savundu. Daha sonra yapılan oylamada 13 evet ile atık sulardan ücret alınması kararlaştırıldı. 8 meclis üyesi ise ret oyu verdi. Atık su bedellerinin ne kadar olacağı ise Ücretler Tarifesi’nde yer aldığı şekilde belirlendi.

 2012 Mali yılı ücretler ve harçlar tarifesi ile Analitik Bütçe Tasarısı ve Performans Programı”nda oy birliği sağlandı.

Hizmetler devam ediyor

Belediye’nin 2011 yılında yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Koç, “Daha sağlıklı bir içme suyu için proje çalışmalarımızı başlattık. Kamyon Garajını düzenledik. Saadet Mahallesi’ndeki vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız Düğün Salonu’nda sona geldik. Parke taş döşemesinde büyük iş başardık. 280 bin metrekare parke taşı döşedik ve 2012 yılında 100 bin metrekareyi hedefliyoruz. Asfaltlama çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Arazi yollarına toprak çekerek çiftçilerimize destek olmaya çalıştık. Orta refüjlerimizi düzenledik. Okullarımızın iç ve dış boyamasına katkı sağladık. Kent Meydanını hizmete açtık. Elektriğin yer altına alınması çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

2012 yılında yapacakları hizmetleri de sıralayan Koç, “Yeniköy Orman Kampı’nın Belediyemize devri konusunda baya mesafe aldık. Hükümet Konağı’nın arkasını yıkarak sosyal bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Panayır Yeri’nde bize tahsis edilen 310 dekarlık alanın yaklaşık 60-65 dekarı demiryoluna gidiyor. Geriye kalan alanlara park ve sosyal tesis yapacağız. Ana arterler üzerinde park taşı döşemeye devam edeceğiz. Bu arada araç alımlarımız da sürecek” şeklinde özetledi.

Mülkiyeti Belediyeye ait olan Emirsultan Mahallesi, 41 pafta, 274 ada, 392 nolu parselde 526,81 metrekare alanda bulunan Sağlık Ocağının, 50 metre kuzeyinde tamamlanmak üzere bulunan Esnaf Sarayında faaliyet göstereceği ve Belediyeye gelir getirmeyen bu taşınmazın satılması konusu 12 evete karşı 14 ret oyuyla kabul edilmedi.

2012 yılında Karacabey Belediye Meclisi’nin her ayın ilk Çarşamba akşamı saat 20.00’de toplanması oy çokluğuyla kabul edildi.

Diğer taraftan Belediye Başkan Yardımcıları Seçkin Eken ile Nurgül Özatilla’nın maaşları yüzde 10 oranında arttırıldı.

 

  

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.