SYDV’den özürlü vatandaşa iş yeri

SYDV’den özürlü vatandaşa iş yeri
Karacabey Hüdavendigar Mahallesi’nde özürlü vatandaş Turhan Karakılıç’a, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 10 bin YTL ihtiyaç kredisi sağlayarak balık avı malzemeleri üzerine iş yeri açtı.
Hüdavendigar Mahallesi’ndeki iş yerinin açılışına Vakıf Müdürü Mustafa Üner, SYDV Mütevelli Heyeti’nden, Ruşen Güner, H. Hüseyin Mıstık ve vatandaşlar katıldı.
İşyerinin bulunması kiralanması ve dükkânda gerekli malzemeler ile tüm emtianın temini de yine Karacabey SYDV tarafından karşılanarak işletmeci Turhan Karakılıç’a teslim edildi.
SDYV’nin iş yeri açmak için yaptığı girişime dükkan sahibi Halil Özer’de, kira bedeli istemeden destek verdi. İşsiz olduğu ve işyeri açacak sermayesinin de olmaması nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuran ve aldığı yardım ile Balık Avı Malzemeleri üzerine iş yeri açan Turhan Karakılıç, kendisine yardım eden herkese teşekkür etti.
Vakıf Müdürü Mustafa Üner, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın daha iş sahibi olmasından mutlu olduklarını ifade etti. Vakıf olarak bütün projelere açık olduklarını belirten Üner, ”Vatandaşlarımızdan gelecek olan projeleri bekliyoruz. Belirtilen kurallara uygun olan tüm projeleri değerlendiriyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Vakfı teşvik fonundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız bize gelsin” dedi.
Teşvik fonundan yararlanmak isteyen vatandaşların, sosyal güvence kapsamında olmamaları, son altı ayda kendisinin ve eşinin sigortasının ödenmemiş olması ve son bir yılda Bağ-Kur ödemesi yapılmamış olması, yapacağı iş ile ilgili ustalık veya referans belgesi olması, yüzde 36’lık en fakir kesimden olması gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.