Sütaş’tan çiftçiye üretim desteği

 
 
Sütaş A.Ş., Salur ve Çevre Köyleri Tarımsal Kooperatifi aracılığıyla yöre çiftçisine sözleşmeli olarak ektirdiği silajlık Mısır (kaba hayvan yemi) alımlarına başladı.
Salur ve Çevre Köyler Tarımsal kalkınma Kooperatif Başkanı Sevcan Öztop, Sütaş’ın Manyas yöresinde 48 üretici ile bin 100 dekar alanda silajlık Mısır ekimi için sözleşme yaptığını hatırlattı.
Öztop, firmanın silajlık mısırın kilosunu 12 kuruştan satın alındığını belirterek, “Sütaş bölgemizde sözleşmeli ekim yaptırmasaydı, şu anda diğer firmalar kilosunu 10 kuruşa satın alırdı. Sütaş, üreticimizi fiyatları ile desteklemektedir. Slajlık mısırda ortalama verim, 4-6 ton arasında gerçekleşti” dedi.
Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ise, Manyas genelinde 749 üreticinin 13 bin 834 dekar alanda slajlık Mısır üretimi, 134 çiftçinin de 3 bin dekar alanda danelik Mısır üretimi yaptığını açıkladı.
Sütaş yetkilileri ise Karacabey, Mustafakemalpaşa, Susurluk ve Manyas’ta toplam 11 bin dekar alanda çiftçi ile sözleşmeli silajlık mısır ekimi yaptırdıklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.