Sütaş yine gururumuz oldu

Türkiye’nin sütçüsü Sütaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açıklanan “Bursa’daki 250 Büyük Firma Araştırması”nda 5. sırada yer aldı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 2013 yılı ciro, ihracat ve istihdam gibi ekonomik göstergeleri dikkate alınarak yapılan “Bursa’nın İlk 250 Büyük Firma Araştırması” açıklandı.
Firmaların toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre derecelendirildiğini ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 2013 yılında dünya ekonomisinin yüzde 2,4 büyüdüğünü, Türkiye’nin büyüme hızının ise yüzde 4,1 olduğunu söyledi. Burkay, “Bursa ekonomisi geçen yıl yüzde 4,4 büyüyerek, hem 2012 yılının, hem de Türkiye ortalamasının üzerine çıkmıştır. Bursalı firmalarımızın ihracatı da 2013 yılında yüzde 7,9’luk artışla Türkiye ihracatına göre yüksek bir artış oranı yakalamıştır. Bursa’nın büyüme ve ihracattaki başarısı işsizlik rakamlarına da yansımıştır. Türkiye’de işsizlik oranı 2013 yılında yüzde 9,7’ye çıkarken Bursa’daki işsizlik oranı yüzde 6,6’ya düşmüştür” dedi.
250 büyük firma araştırmasının sonuçlarını açıklayan Başkan Burkay, listeye bu yıl 33 yeni firmanın girdiğini söyledi. Burkay, Bursa’daki 250 büyük firmanın ciro toplamlarının 2013 yılında 31 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade ederek, “Sektörlerin toplam ciroları incelendiğinde geçen yıla göre yüzde 2,4 artış olduğu görülmektedir. Otomotiv sektöründeki cirolar 2013 yılında yüzde 11 artışla 15 milyar dolara ulaşırken, tekstil sektörünün cirosu ise 4 milyar doları aştı. Ciroya göre ilk 10 firma ise sırasıyla Oyak Renault, Tofaş, Bosch, Borçelik, Sütaş, Bursa Eczacılar Kooperatifi, Karsan, Türk Prysmian, Korteks ve Özdilek’ten oluştu” diye konuştu.
Bursa’nın İlk 250 Büyük Firma Araştırması”na göre, 2013 yılı ciroları itibarıyla ilk 10 firma şöyle:
1- OYAK Renault Otomobil Fab. AŞ
2- TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ
3- Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ
4- Borçelik Çelik Sanayi Ticaret AŞ
5- Sütaş Süt Ürünleri AŞ
6- Bursa Eczacılar Ürt. ve Dğt. Koop.
7- Karsan Otomotiv San. ve Tic. AŞ
8- Türk Prysmian Kablo AŞ
9- Korteks Mensucat San. ve Tic. AŞ
10- Özdilek AVM ve Tekstil Sanayi AŞ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.