SÜTAŞ, SAP teknolojisiyle hızlandı

SAP’nin İş Planlama ve Finansal Konsolidasyon (BPC) adlı finansal planlama ve raporlama sistemini tercih eden Sütaş, bu sayede geleceğe yönelik senaryoları test ederek karar verme süreçlerini hızlandıracak ve tüketicilerin değişen gereksinimlerine çok daha hızlı yanıt üretecek.
    “Türkiye’nin Sütçüsü” Sütaş, etkili planlama konusunda yönetim kademelerindeki çalışanlarına destek sağlamak amacıyla SAP’nin İş Planlama ve Finansal Konsolidasyon (BPC) çözümünü tercih etti. Geleceğe yönelik fırsatları görebilmek ve tüketicilerin değişen gereksinimlerine karşı hızla aksiyon alabilmek için çözüm arayışına giren Sütaş, SAP’nin finansal planlama ve raporlama sisteminden yararlanmaya başladı. SAP BPC sayesinde Sütaş’ın dahili iş süreçleri hızlanırken, şirket bünyesindeki karar alma mekanizmalarının güncel ve işlevsel verilerden en verimli şekilde faydalanması sağlandı.
    SAP BPC projesi kapsamında kurulan planlama modeli, önümüzdeki yıllarda yeni operasyonlara da kolaylıkla adapte edilecek şekilde tasarlandı. Böylece Sütaş planlama modelini giderek büyüyen ve globalleşen kurumsal yapısına da uyarlayabilecek. Hedeflerini ve gerçekleşen sapmaları yakından takip edebilmesinin yanı sıra bütçesinin operasyonel planlarla ve fiili sonuçlarla uyumunu kontrol edebilecek olan Sütaş, SAP BPC ile stratejik kararlarını en hızlı şekilde alabilecek.
    5 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirilen SAP BPC projesi, Sütaş bünyesindeki Bütçe Planlama, Raporlama, Satış, Üretim Birimleri ve Yönetim Sistemleri departmanlarının liderliğinde, farklı fonksiyonları bir araya getiren özel bir ekip tarafından yürütüldü. Proje sırasında esnek ve simüle edilebilir bütçelerle, farklı senaryolar kurgulandı. Kurumsal performans yönetimine ve karar alma süreçlerine katkı sağlaması hedefiyle, Sütaş’ın operasyonel sistemlerinden alınan veriler ve ekonomik varsayımlar göz önüne alınarak satış, üretim, satın alma, stok, genel gider, yatırım, personel, finansman, diğer gelir giderler, mali tablolar ve ürün bazına kadar inen kârlılık planlaması mevcut ERP yapısına uygun olarak Sütaş için özel olarak kurgulandı. Ayrıca uygulamaya alınan SAP BPC modülü ile halihazırda kullanılmakta olan SAP ERP, BW sistemleri ile entegrasyon sağlanarak modern bir yapı oluşturuldu.
    Sütaş Bütçe ve Planlama Koordinatörü Banu Ural, kullanım kolaylığı, tanıdık arayüzleri ile güvenli ve itibarı yüksek bir ürün olması nedeniyle SAP BPC sistemini tercih ettiklerini belirtti: “SAP Türkiye’nin finansal planlama, raporlama ve konsolidasyon konularındaki tecrübesi bizim için çok önemli bir kriterdi. Kullanacağımız sistem ile raporlama, planlama ve tahminlerimizi tek bir gerçek zamanlı ortam üzerinden konsolide edebilmeyi istiyorduk.
    Planlama ve konsolidasyon süreçlerini tek bir ürün üzerinden gerçekleştirilebilme anlamında da bir arayışımız söz konusuydu. SAP BPC, bütün bu ihtiyaçlarımıza birebir yanıt üretirken, aynı zamanda tüm fonksiyonlarını kullanmaya olanak veren tasarımı, net ve kapsamlı iş teklifi ve iyi proje yönetimi ile tercihimiz oldu. Sütaş olarak, SAP BPC projesi ile bütünleşmiş bir sistem kullanmanın avantajlarından yararlanarak operasyonel verimliğimizi artırmayı ve karar süreçlerinin hızlanması ile daha çevik bir organizasyon yapısına dönüşmeyi hedefliyoruz. SAP Türkiye ile birlikte çalışarak 5 ay gibi kısa bir sürede böylesine önemli bir projeyi tamamlamış olduğumuz için mutluluk duyuyoruz.”
    Proje ile Sütaş, SAP’nin önemli global referansları arasında yer aldı. SAP Türkiye Profesyonel Hizmetler Direktörü İsmail Hakkı Bosnalı, BPC projesi ile Sütaş’ın SAP’nin önemli global referansları arasında yer aldığına dikkat çekti: “SAP BPC, bütünleşmiş bir sistem kullanımının avantajlarıyla kurumların operasyonel verimliliğini artıran, karar süreçlerini hızlandırarak daha çevik bir organizasyon yapısı sağlayan bir çözümdür. Çözümümüz, farklı senaryoların kârlılık üzerindeki etkisinin simülasyonlarını yapabilme özelliğiyle kurumlara önemli avantajlar sağlıyor. Dünyada 25’ten fazla sektörde, 190 binden fazla şirket tarafından tercih edilen SAP’nin yenilikçi ve benzersiz çözümleriyle Sütaş’ın başarısını daha da artıracağına inanıyoruz. Bu projede birlikte çalıştığımız Sütaş ekibine ve SAP’yi tercih ettiği için Sütaş’a teşekkür ediyoruz.”
    SAP BPC projesi çerçevesinde yürütülen çalışmalarla, yönetim raporlaması için finansal analiz platformu yaratılarak SAP sisteminin verimliliği maksimize edildi. İş akış süreçlerinin sistem üzerinde tanımlanması sayesinde Sütaş bünyesindeki farklı birimlerin kendi planlamalarını yapabilmelerine olanak tanıyan bir yapı oluşturuldu. Proje kapsamında parametre planlaması, satış planlama, üretim planlama, satın alma planlama, genel gider planlama ve dağıtım, duran varlık/yatırım ve amortisman planlama, kredi planlama, üretim maliyeti planlama, mali tablo planlaması, ürün bazında kârlılık planlaması gibi modüller de hayata geçirildi.
SAP Hakkında
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 60.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’den fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki 195.000’den fazla SAP müşterisinin (Sybase satınalması dahil) iş süreçlerine destek veriyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.
    SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1.500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkanı sağlamış bulunuyor. SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.