Süt Toplama Merkezlerine “Ruhsat” müjdesi

Karacabey Süt Üreticileri Birliği'nin, daha kaliteli ve nitelikli süt toplamak amacıyla Belediye işbirliğinde 14 köye kurmayı planladığı “Süt Toplama Merkezi” projesi ile ilgili dün Kaymakamlık ve Belediye'yi ziyaret eden İl Özel İdare İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Yusuf Şeremet, inşaatlar için ruhsatların verileceğini açıkladı.
Beraberinde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem ile birlikte ziyaretleri gerçekleştiren İl Özel İdaresi Yap-İşlet-Devret Daire Başkanı Yusuf Şeremet, Karacabey'in kurumlar arasındaki işbirliğine hayran kaldığını söyledi.
    Şeremet, Süt Birliği'nin müracaatını aldıklarını, yapılacak incelemelerin ardından 14 köye kurulacak olan Süt Toplama Merkezi inşaatları için ruhsatların verileceğini söyledi.
Süt Toplama Merkezlerinin çiftçiye büyük katkı sağlayacağını belirten Kaymakam Yurtseven, “Bu sayede çiftçilerimizin ürünleri hem hijyenik olacak, hem de pazarlık kabiliyeti artarak daha fazla para kazanacaklardır” dedi.
Belediye Başkanı Ergün Koç ise, tesislerin binalarını belediye olarak yapacaklarını, projenin bitmesiyle ihaleye çıkacaklarını söyledi.
Belediye destekli gerçekleşecek olan projenin çok beğenildiğini ve örnek tip proje olarak kabul edildiğini kaydeden Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem ise, söz konusu hizmetin tüm Bursa geneline model olacağını dile getirdi.
Karacabey Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Subaşı, Sultaniye, Karasu, Tophisar, Seyran, Yolağzı, Beylik, Akhisar, Küçükkaraağaç, Şahmelek, Ortasarıbey, Hotanlı, Bakırköy ve Uluabat'a kurulacak ve her biri 45 bin liraya mal olacak süt tankeri projesinin 1.5 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.