Süt içme kampanyası sürüyor

Karacabey’de Milli Eğitim Bakanlığı projesi kapsamında, 1. sınıf öğrencilerine ‘Sağlıklı Yaşam’ parolası adı altında düzenlenen süt içme kampanyası bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor.
            Belediye’nin büyük destek verdiği kampanya nedeniyle dün Ömer Matlı İlköğretim Okulu’na giden Başkan Ergün Koç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ile Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, 1.sınıf öğrencilerine süt dağıttı.
            Pazartesi ve Perşembe olmak üzere haftada iki gün 982 öğrenciye süt dağıtılacak. Belediye’ye katkılarından dolayı teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan öğrencilere, insan zekasının ve eğitiminin gelişmesinde sütün önemli olduğunu kaydetti.
            Belediye Başkanı Ergün Koç, öğrencilere seslenirken gözyaşlarını tutamadı. Belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini anlatan Koç, “Üzerinize sıçrayan çamurdan bile sorumluyuz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak, eğitimi desteklemeliyiz. Bu nesilleri yanlış inşa edersek, dünya yarışında yaya kalırız. 52 bin kişiden yaratılan kaynaklarla işimizi yapmaya çalışıyoruz. Her zaman dile getirdiğim gibi yine, ‘Eğitim, eğitim ve eğitim’ diyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
            Okul Müdürü Erol Parik, Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Tokatlı ile öğretmenler önderliğinde sütlerini içen öğrencilerin mutlulukları ise görülmeye değerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.