Süt için Danimarka açılımı!

Uludağ Üniversitesi’ndeki bu önemli protokol Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Kold Koleji Müdürü Hans Skjerning ve Sütaş Grubu Başkanı Muharrem Yılmaz arasında imzalandı.

Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, imza töreninde, SÜTAŞ ile yıllar önce başlayan mesleki eğitim işbirliğinin bu kez Danimarkalı süt okulu Kold College ile uluslararası boyuta taşındığını belirterek, bundan sonra Türkiye’de büyük eksikliği duyulan AB standartlarında yeni bir mesleki eğitim anlayışının önemli bir uygulayıcısı olacaklarını söyledi.

Danimarka Kold College Müdürü Hans Skjerning de bu işbirliğinin her üç kurum için de ileride çok iyi sonuçlar doğuracağını vurgulayarak, ”Heyecanla başlamasını bekliyorum. Bu işbirliği vesilesiyle Türkiye’ye sık sık gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü Türklerle ilgili çok samimi duygular taşıyorum ve birçoğu artık en yakın arkadaşım gibi oldu” dedi.

Protokol neticesinde; Süt Hayvancılığı, Süt ve Yem Teknolojileri alanlarında karşılıklı deneyim ve bilgi birikimlerinin paylaşılması, yeni eğitim modülleri ve iş süreçlerinin geliştirilmesi, eğitim, üretim, uygulama, araştırma alanlarında uluslararası işbirliklerine imza atılması, öğrenci, öğretim üyesi ve teknik elemanlar arasında akademik ve kültürel etkileşimin sağlanması amaçlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.