Süt fonu olmazsa konsey ölü doğar

SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Ulusal Süt Konseyi” kurulmasının tarımın, hayvancılığın ve sütçülüğün önünü açacağını, piyasalara istikrar getireceğini ileri sürdü.
Muharrem Yılmaz, aynı anda süt fonu kurulmasının da büyük ihtiyaç olduğunu, aksi halde konseyin ölü doğabileceğini savundu.
Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ulusal Süt Konseyi Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’nin 23 Eylül 2008 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye’de “Ulusal Süt Konseyi” kurulması konusunu 1998 yılından itibaren gündeme getiren SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Türk tarımı, hayvancılığı ve sütçülüğü için tarihi bir adımdır. Bu çabanın bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Tarım ve Köy işleri Bakanımız Mehdi Eker ile bakanlığın çok değerli bürokratlarını kutluyorum” dedi.
Bundan 10 yıl önce, Türkiye sütçülüğünün ancak bir “Ulusal Süt Konseyi”nin kurulmasıyla istikrara kavuşacabileceğini dile getirdiklerini ve bu konuyla ilgili bir rapor hazırladıklarını söyleyen Yılmaz, taslağın o dönemde kabul gördüğünü, ancak yasalaşmayınca konseyin kurulamadığını belirtti.
Bugün gelinen noktanın sevindirici olduğunu söyleyen Muharrem Yılmaz, “Yayımlanan yönetmelik üzerinde elbette daha ayrıntılı inceleme yapacağız, ancak öncelikle söylemek gerekirse süt üreticilerinin önerdiği her konuyu kapsamaktır. Üzerinde durduğumuz diğer konu ise hammadde olarak sütte fiyat ve piyasa istikrarını sağlayacak düzenleme, “Süt Fonu”dur. Ancak anlaşıldığı kadarıyla bu konu Ulusal Süt Konseyi’nin düzenlemesine bırakılmıştır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.