Süneye biyolojik savaş

Bursa Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, süneye karşı biyolojik mücadele için Karacabey'de 'Süne Yumurta Parazitoidi Salımı' gerçekleştirdi.
Eskikaraağaç Köyü'nde yapılan “Süne Yumurta Parazitoidi Salımı” programına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İhsan Duman, Kırsal Kalkınma Ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdoğan Ceylan, Karacabey Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Çağdaş Çeki, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Eskikaraağaç Köyü Muhtarı Ahmet Koca, il ve ilçe müdürlüğü teknik personeli ile üreticiler katıldı.
Biyolojik mücadele önemli
Süne yumurta parazitoidi salımı yapılan Eskikaraağaç'ta konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, biyolojik mücadelenin önemini değindi.
Çelik, “Bu kapsamda biyolojik mücadeleye destek vermek, süne zararını en aza indirebilmek ve Uluabat bölgesinde göl çevresinin pestisitler tarafından kirletilmesinin önüne geçilmesine katkı sağlamak amacıyla, 250 bin adet süne yumurta parazitoidi Trissolcus Semistriatus'un salımını gerçekleştirdik” dedi.
Bursa'da 2013 yılında 292 bin 945 dekar alanda 1 kontrolor ve 10 sürvey ekibince kıymetlendirme sürveyinin yapıldığını ifade eden Çelik, süne sürvey ekiplerinin 09 Mayıs 2013 tarihi itibariyle yumurta parazitoid sürveylerine başladığını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.