Sulama suyunda sıkıntı yok!

Karacabey Ziraat Odası, üretim sezonları boyunca üyelerin kullandığı sulama suyu, gübre, ilaç gibi girdiler ile ilgili periyodik testleri gerçekleştirerek mağduriyeti engellemeye çalıştığı bilgisini verdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca, oluşan kuşkular nedeniyle Mustafakemalpaşa Sol Sahil Sulama Birliği'nin hizmet verdiği alanlardan alınan su örnekleri ile analiz sonuçlarını kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.
Söz konusu Sulama Birliği'nin 130 bin dekar tarım alanına hizmet götürdüğünü kaydeden Karahasanoğlu ile Karaca, “Bununla beraber sulamaya uygun olmayan suyu ilçemizde 40 bin dekarlık alanda üretim yapan çiftçilerimiz Uluabat ve Bakırköy köyleri ile Merkez, Paşaçayırı, Karatopraklar ve Marmara mevkileri, geçen üretim sezonu boyunca kullanmışlardır.
Buradan hareketle bölgemizdeki Ova Köyleri Sulama Birliği'nin de hizmet verdiği alanlardan örnekler alınarak, analizler yapılması için Tarım Bakanlığı tarafından akredite özel bir laboratuara gönderilmiştir.
Çıkan sonuçlara göre adı geçen birliğin sağladığı sulama sularından bor miktarı 0.23 ppm (milyonda bir) gibi az bir miktar çıkmıştır. Bu oran sulama için uygun değerlere sahiptir. Bunun yanında tuzluluk gibi diğer önemli kriterlere de bakıldığında sulama suyunun kullanımında hiçbir sıkıntı oluşturmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Odamız, önümüzdeki üretim sezonları boyunca kullanılan sulama suyu, gübre, ilaç gibi girdiler ile ilgili periyodik testler gerçekleştirip çiftçilerimizin mağdur olmasını engellemeye çalışacaktır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.