Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı
Karacabey Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı önceki akşam yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan Şubat ayı toplantısında 19 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısı her zamanki gibi 7 gündem dışı maddenin kabulü ile başladı.
Gündem’in birinci maddesinde yer alan Nestle Fabrikası arkasında kalan 62/1 pafta, 436-437438-439-440-441-443-444-445 ve 446 ada, 1 nolu parsellerin sanayi ve depolama alanı olarak işaretlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Söz konusu yerin sanayi ve depo alanı işaretlemesiyle büyümeyi hedefleyen Nestle’nin yatırımının önü açıldı.
Yine gündemin birinci maddesinde yer alan Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun arazisinin genişletilmesi çalışmalarında Belediye’nin kamulaştırma işlemlerini yapabilmesi için encümene yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Belediye meclisi sözleşmeli personele ve Belediye avukatı’na ödenecek ücretler tarifesini gündemde olduğu gibi kabul etti. Yeni ücret tarifesinde 657 sayılı kanuna göre çalışan Avukat Maaşı 1.235, Mimar 1.342, Mühendis 1.342 ve Veteriner 1.253 YTL net maaş alacak. Tam zamanlı sözleşmeli personelin ise net maaşı en düşük 1.544 YTL alırken, en yüksek maaş 1.678 YTL olarak belirlendi.
Sırayla gündem maddelerini görüşmeye devam deden meclis dokuz maddeyi ilgili komisyonlara havale etti. Karacabey’deki dernek lokalleri ve M. Fesi Kılıç’ın açmayı planladığı işyerinin, içkili bölge içine alınması teklifi ise tüm komisyonlara hale dilmesi kararlaştırıldı.

Bayramdere Köyü Muhtarlığı’ndan gelen ve Yeniköy’ün bugüne kadar yeterli hizmeti almadığı gerekçesiyle, Belediye mücavir alanı içinden çıkmak için yaptığı başvuru ise, Karacabey’in tatil bölgesi olan Yeniköy ve çevresinde Belediye hizmetlerinin davam etmesi karalaştırılarak reddedildi. Bayramdere Köyü Muhtarlığı’nın teklifiyle ilişkin söz alan MHP’li Meclis Üyesi Zafer Özer, Yeniköy’ün 1960 yılından itibaren Karacabey Belediyesi’nden hizmet aldığını, muhtarlığının son teklifine bir anlam veremediğini söyledi. Özer, ”Yeniköy’ün Bayramdere Muhtarlığı’nın tasarrufuna bırakılması oradaki insanlara ihanet sayılır” dedi.
Zabıta ve İtfaiye personelinin fazla mesai ücretleri ise nüfusu 50 Bin’in üzerinde olan Belediye’ler için konunda belirtilen oranda arttırılması oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin aldığı son kararla Zabıta ve İtfaiye personelinin fazla mesai ücretleri 167 YTL oldu.
Gündem dışı maddelerin görüşüldüğü son kısımda ise; Yeniköy’deki piknik alanının Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nde açılacak ihalede kiralanması için Belediye Başkanı Ergün Koç’a yetki verildi. Başkan Koç’un muhtelif işlemler için 500 Bin YTL’lik banka teminat mektubu yetkisi verilmesi talebine ise meclis üyeleri 400 YTL’de karar kılarak oy birliğiyle kabul etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.