Su da problem yok!

Türkiye’nin gündeminde yer alan içme suyu tartışmaları ilgiyle izlenirken, Karacabey’deki su aboneleri, kaliteli içme suyu kullanmanın huzurunu yaşıyor.
Küresel ısınma tehdidinden dünyada en fazla suların etkilediğini göz önüne alarak, yeni yeraltı kaynaklarını içme suyu şebekesine kazandırdıklarını belirten Ergün Koç, ilçede susuzluk tehlikesi yaşatılmadığının altını çizdi. Yaz aylarında Gölecik Deresi’nden gelen sudan fayda sağlayamadıklarını kaydeden Koç, “Halkımızın her zaman kaliteli içme suyu kullanmasını hedefledik. Son yıllarda yeni açılan derin kuyulardan elde ettiğimiz sular önce arıtma tesisine gönderilmekte, burada fizyolojik ve biyolojik arıtmadan geçtikten sonra içme suyu şebekesine verilmektedir. Sürekli yaptırdığımız su analizleriyle şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Piyasada satılan sulardan farkımız yok. Karacabey halkının sudan kaynaklanan tek bir şikayeti bile olmasın diye bu konuda hassas davranıyoruz. Sonuçta ilçemizde kaliteli içme suyu kullanmak bizlere kıvanç veriyor” dedi.
Karacabey Belediyesi Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal, su analizlerini düzenli olarak yaptırdıklarını vurguladı. Elde edilen analiz sonuçlarına göre piyasadaki sulardan farksız biçimde su kullanıldığına işaret eden Akınsal, ph oranının 7,6 olduğunu, madensel değerlerin ise yönetmelikte belirtilen rakamların altında kaldığını ve nitrit, nitrat, amonyum ve koliform gibi değerlerin de suda bulunmadığını açıkladı. Çevre Mühendisi Akınsal, Karacabey’de kaliteli içme suyu bulunduğunu ve bu nedenle suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini söyledi. Yüksel maliyetlerle elde edilen içme sularının diş fırçalamasından, halı yıkanmasına kadar her alanda çok dikkatli kullanılması gerektiğini hatırlatan Akınsal, yapılacak tasarrufun ilçe ve ülke kalkınmasına büyük ölçüde katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.