Sözlerini tutmayanların yüzü kızaracak

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili yaptığı basın açıklamasında; “ Türk Eğitim Sen söz verip yerine getirmeyenlerin yüzünü kızartacak güce sahiptir” diyerek şöyle devam etti:
            “Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyunu aldatıyor. 10 Bin kadrolu öğretmen atayacağım diyen Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, gerçekte 3698 öğretmen atadı, çünkü atananların 6122’si zaten sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmaktaydı.
            Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, kadrolu olarak atanan 6122 sözleşmeli öğretmenin yerine 21-28 Aralık tarihlerinde sözleşmeli öğretmen atanacak. Bu durum atanamayan öğretmen adayları bakımından, çaresizliklerinden, bir şans olarak değerlendirilmekle birlikte, artık sözleşmeli öğretmen atamayacağım, sözleşmeli öğretmenleri kadrolu yapacağım diyen Sayın Çubukçu’nun sözünün üzerine yattığının çok net bir göstergesidir.
            Bu sözü bugüne kadar yerine getirmeyen Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, artık sözünü unutan, söz verip yerine getirmeyen bir Bakan durumundadır. Bugünden itibaren Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’nun verdiği hiçbir söze güven duyulmayacaktır. Türk Eğitim Sen, Sayın Bakanın bu ayıbını her platformda en gür şekilde dile getirecektir.
            Türk Eğitim Sen sözleşmeli öğretmenlere bir söz vermiştir. O söz; Sayın Çubukçu’nun sözünü tutmadığını Ankara’da hep birlikte haykırmaktır. Türk Eğitim Sen Çubukçu gibi davranmayıp sözünün arkasında olacak, bu sözü tutacaktır.
            Anlaşılan odur ki, Ankara 2010 yılında sözleşmeli öğretmen eylemi ile daha da ısınacaktır. Tarihini yakında ilan edeceğimiz “Sözleşmeli öğretmenler hakkını arıyor” mitingi için bütün sözleşmeli öğretmenler hazırlıklı olmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmeleri ile ilgili en kısa zamanda bir açıklama yapılmaması durumunda Türk Eğitim Sen Genel Merkezi eylem için düğmeye basacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.