Sosyal Güvenlik Merkezi kapılarını açtı

Sosyal Güvenlik Merkezi kapılarını açtı
Karacabey Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Atıl, Sosyal Güvenlik Merkezi’nin hizmet vermeye başladığını duyurdu.
Drama Mahallesi 127 Sokak’taki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin kendi mülkü olan yerde 1996 yılından bu yana hizmet veren BAĞ-KUR bürosunun, Sevgi Yolu üzerindeki Karaca Bey İş Hanı ikinci katındaki Sosyal Güvenlik Merkezi’ne taşındığını belirten Atıl, vatandaşların artık tüm SGK işlemlerini buradan yaptırabileceğini söyledi.
Atıl, yeni Sosyal Güvenlik Yasası ile Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve SSK’nın bir çatı altında toplandığına vurgu yaparak, Karaca Bey İş Hanı’nda önceki gün hizmete giren Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi’nde, 657 Sayılı Devlet Memurları, BAĞ-KUR, SSK ve Emekli Sandığı işlemlerin yapılabileceğini kaydetti.
Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin desteğiyle açılan SGK Merkezi, teknik donanımının tamamlanmasıyla BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve SSK bölümleriyle hizmet verecek. Şu anda 5 personelle vatandaşlara hizmet veren SGK’ya önümüzdeki günlerde yeni atamaların yapılması bekleniyor.
Son SGK verilerine göre Karacabey’deki vatandaşların %80’i BAĞ-KUR’lu, %17’i SSK’lı ve %3’ü Emekli Sandığı’na bağlı görünürken, yeni yasayla birlikte tüm sosyal sigortalılar Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hizmet alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.