Sokak köpekleri can sıkıyor!

Karacabey’in birçok cadde ve sokaklarının yanı sıra Cumhuriyet Alanı’na kadar yayılan ve gruplar halinde gezen başıboş köpekler, vatandaşı tedirgin ediyor.

Adeta köpek istilasına uğrayan Karacabey, başıboş köpekler nedeniyle hem trafiği aksatıyor hem de vatandaşı korkutuyor.

Sayıları gün geçtikçe artan köpeklerin, açlık nedeniyle çöplere akın etmeye ve etrafa saldırmaya başladıkları belirtildi. Yıllardan bu yana büyük bir sorun haline gelen sahipsiz köpekler, sokaktaki vatandaşlara da zor anlar yaşatıyor.

Başta kadın ve çocuklar olmak üzere birçok vatandaşı rahatsız eden başıboş köpekler sorununa çok acil çözüm bulunması istendi. Başıboş köpeklerin zaman zaman kendilerine saldırdığını ifade eden ilçe halkı, rahatça sokağa çıkamadıklarını, evlerine gidemediklerini belirterek, belediye ekiplerinin bir an önce buna önlem almasını istedi.

Köpekleri görünce yollarını değiştirdiklerini ifade eden vatandaşlar, okul giriş ve çıkışlarında çocuklara zarar gelmesinden korktuklarını kaydetti.

Vatandaşlar, “Bu köpeklerin Belediyece toplanmasını istiyoruz. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde okullarına giderken, köpeklerin saldırmasından korkuyoruz. Bu durumdan çocuklarımız da tedirgin oluyor. İlla bir kaza olduktan sonra mı önlem alınacak? Belediye bu köpekleri biran önce toplamalı” dedi.

Belediye: 24 saat uğraşıyoruz!

Konuyla ilgili görüştüğümüz Belediye yetkilileri, durumun farkında olduklarını ve gece gündüz bu sorunu çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

            İlçede sahipsiz köpek sayısının çok fazla olduğunu dile getiren Belediye yetkilileri, “Sıkıntının farkındayız ve 24 saat bu sorunun çözümü için uğraşıyoruz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ancak bu sorun yalnızca bizlerin uğraşmasıyla olmuyor. Sokaklara köpekleri başıboş bırakan sahiplerin de bilinçlenmesi gerekiyor. Bu köpekleri etrafa bırakanların sayısı da az değil.

            Türkiye’de az sayıda bulunan köpek çiftliklerinden birine sahibiz. Başıboş köpekleri buraya alıyor ve bakımlarını yapıyoruz. Ancak sahipsizce etrafa bırakılıyorlar ve daha sonra sürekli ürüyorlar. Sorunun çözümü adına elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde bilgiler verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.