‘Soğan Reçeli’ yaptılar

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen, Üretim ve Mühendislik Teknolojisi dalında Karacabey Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Gıda bölümü öğrencilerinin “Soğan Reçeli” projesi Bursa ikincisi oldu.
Karacabey Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Eyüp Baştar, Murat Demiral, Derya Tanrısever ve Mustafa Yılmaz’ın bölüm şefleri Ramazan Levent Ayhan ve bölüm öğretmenleri gıda mühendisi Nilüfer Çoksaygılı ile birlikte yaptıkları ‘Soğan Reçeli’ projesinin okullarına ikincilik getirmesi Karacabey Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir tarafından ödüllendirildi.
Okulun toplantı salonunda yapılan ödül töreninde Aydemir, Okul müdürü Remzi Çerşit, bölüm öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik ederek plaket ve teşekkür belgelerini verdi.
Karacabey’in meşhur soğanından yapılan soğan reçelinin tadına konuklar, projeye tam not verirken bir ilki gerçekleştiren Gıda Bölümü öğrencilerinin, Karacabey’e ticari açıdan da büyük yarar sağlayacağını belirttiler.
Birçok yararı dışında reçeli de üretilen soğanın bu alanda imalat yapacak sanayicilerin ilgisini beklediği ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.