‘Sivil Savunmasız Yurt Korunamaz’

‘Sivil Savunmasız Yurt Korunamaz’
Karacabey İ.M.K.B. Meslek Lisesi, 49. yılını kutladığımız “Sivil Savunma Haftası” nedeniyle önceki gün okul binasında bir program düzenledi.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Şube Müdürü Emin Dingin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Çalı, Sivil Savunma İlçe Müdürü Mehmet Ali Gerdan, okul müdürleri ve idarecilerinin yanı sıra, Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) Bursa Temsilciliği de daveti kırmayarak programda yer aldı.
İ.M.K.B. Meslek Lisesi Öğretmenlerinden Sibel Şen, Tuncay Baran, Necdet Varoğlu ile Murat Bedük’ün sunup yönettiği programda, öğrenciler okudukları şiirlerle günü anlamlaştırdı.
Her yıl 01-06 Mart tarihlerinde kutlanan Sivil Savunma Haftası’yla ilgili yapılan konuşmalarda, konunun tarihçesi, önemi, gelişim aşaması, sivil halkı tehdit eden unsurlar ile ikaz alarm işaretleri hakkında konuklara önemli bilgiler sunuldu.
Sivil Savunma İlçe Müdürü Mehmet Ali Gerdan, teşkilatlanma yapısını ve işleyişi anlattı. Gerdan ayrıca, sivil savunma çalışmalarının devletin ve ilgili kurumların yanında eğitim kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların gönüllü katkılarıyla ortak yürütülebilecek bir faaliyet olduğunu sözlerine ekledi.
Katılımcılara duygulu anlar yaşatan depremle ilgili slayt gösterinin ardından, AKUT Bursa Temsilciliği yetkilileri kurumlarının faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
AKUT’un tarihçesi ve amaçlarını anlatan Mustafa Balabanoğlu, 13 yılda ülke genelinde 18 birimle hizmet verdiklerini söyledi. AKUT Bursa Temsilciliği’nin12 Mayıs 2006 tarihinde kurulduğunu belirten Balabanoğlu, bu süre zarfında birçok operasyonlarda önemli başarılar elde ettiklerini kaydetti.
AKUT’un gönül işi olduğunu açıklayan Bursa Temsilcisi Aziz Doğan, “Parayla bir işimiz yok. Tamamen insan sevgisinden yola çıkarak hizmet veriyoruz. Ülke genelinde çok canlar kurtardık. Yitirdiklerimiz de oldu. Amacımız Bursa ve ülke genelinde felakete uğrayan insanlarımıza ulaşmaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.