Şirinevler mi, azap evler mi?

Şirinevler mi, azap evler mi?
Karacabey Saadet Mahallesi’nde yaşanan dramı gözler önüne seren MELTEM, önceki gün de Şirinevler Mahallesi’nin arka sokaklarındaki vatandaşların feryatlarına tanık oldu.
Şirinevler’e 30 yıldır hiçbir hizmet getirilmediğini belirten vatandaşlar, dışlanmaktan, hor görülmekten bıktıklarını ve Allah rızası için hizmet beklediklerini söyledi. Ellerinde pankartlarla Belediye Başkan adaylarını uyaran Şirinevler Mahallesi sakinleri, canlarına tak dediğini ve bundan böyle seslerini her platformda duyuracaklarına dikkat çekti.
Kaymakamlığın ve Belediye’nin kendilerine sadaka verdiğini ifade eden Şirinevler’li vatandaşlar, açtıkları; “Sınır Dışında Kaldık”, “Şirinevler Mi, Azap Ev-leri Mi?”, “Bizi Neden Dışlıyorsunuz?” ve “Burası Karacabey Mi?” yazılı pankart-larla seslerini duyurmaya çalıştı.
Herkesle eşit haklara sahip olmak istediklerini vurgulayan Şirinevler Mahallesi sakinleri, başta Belediyenin ve Kaymakamlığın kendilerine sahip çıkmasını istedi.
Sadaka yerine iş istediklerini belirten vatandaşlar, “Bizi artık kandıramazsınız. Boş vaatlere karnımız tok. Akılcı projelerle karşımıza çıkın. Bizi dışlamayın. Mahallemizin belirli bölgelerine kadar yaya kaldırımı yapıldı, asfalt döşendi, ama bizi unuttular. Bu ne demek oluyor? Pislik içindeki yolların haline bakın. Evlerimizin halini bir görün. Soğuktan perişan haldeyiz. Yağan her yağmurda evlerimiz sel sularıyla doluyor. Yollarımız çamur içinde. Çocuklarımız pislik içinde yaşamaya mahkum edildi. Dağda mı yaşıyoruz, ormanda mı? Yoksa uzayda mı? Sesimize kulak verin. Bizlere destek olun. Aynı bayrak altında yaşıyoruz. Aynı havayı soluyoruz. Bizde askerlik yapıyor, bizde bu devlete vergi ödüyoruz. Ancak sıkıntıları biz çekiyoruz. Artık dışlanmak, hor görülmek istemiyoruz. Kalıcı hizmetler bekliyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Eşit muamele görene kadar, mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek tepkilerini ortaya koydu.
Enver Kartal: Hizmet kenardan, merkeze gelecek!
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, Saadet ve Şirinevler Mahallesi’ndeki vatandaşların feryatlarını dinledi.
Evleri tek tek gezerek yerinde incelemelerde bulunan CHP Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, İlçe Başkanı Orhan Karabaş ve partililer, göreve geldikleri takdirde, hizmetin kenar mahallelerden merkeze doğru geleceğine söz verdi.
Vatandaşların yalan vaatlere kanmamalarını isteyen CHP Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, yıllardır hep aynı yüzlerin siyasette bulunduğuna dikkat çekerek, “Bir kez de bize şans verin. Göreceksiniz ki, Karacabey değişecek. Kentsel dönüşüm projemizle, Karacabey’e köklü hizmet sunacağız. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk kazmayı buradan vuracağız. Pişman olmamak için bizlere güvenin. Bir kez de bizi deneyin. Göreceksiniz ki, sosyal demokrat belediyecilikle kazanan Karacabey olacak. Sıkıntıları paylaşarak bitireceğiz. Acılara son vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. İnsan odaklı belediyeciliğin mutluluğunu birlikte yaşayalım” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.