Sıra şimdi Toki’de

Belediye Başkanı Ergün Koç’un girişimleriy-le Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile protokol imzalayan Karacabey Bele-diyesi, TOKİ’nin çalışmalarını kolaylaştıracak imar planı değişiklerini tamamladı. Dün gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, Belediye Meclis Üyeleri, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlenen parsellerin 1/1000 ölçekli imar planındaki değişiklikleri onayladı.
Tatil dönemi olarak kabul edilen Temmuz ayında Belediye Başkanı Ergün Koç’un çağrısıyla üst üste olağanüstü toplantılara katılan Belediye Meclisi Üyeleri, dünkü oturumda tek maddelik gündemi değerlendirdi. TOKİ’ye vize içeren imar planı değişikliklerini ele alan üyeler, Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nda görüşülerek kabul edilen üç konuyu komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul ettiler.
Buna göre, Şirinevler Kooperatifi kapsam dışı bırakılarak, Hamidiye Mahallesi’ndeki toplam 68 parsel “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı“ olarak ilan edildi. Hüdavendigar Mahallesi ile Mamuriyet Mahallesi sınırlarında bulunan iki parsel ise “Okul Alanı” niteliğini kazandı. Böylece TOKİ tarafından inşa edilecek ilköğretim okuluna hızla vize verildi.Yapılan bu iki değişikliğin ayrıca 1/100 ölçekli imar planında yer alması sağlandı. Tek maddelik gündemin içerisindeki üç konuya ilişkin kararlar Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.. Karacabey Belediyesi’nin gerçekleştirdiği imar planı değişiklikleri sonrasında gözler TOKİ’ye çevrildi. Son yıllarda ülkede çok sayıda konut üretimiyle takdir toplayan TOKİ’nin Karacabey’deki projesinde ihale sürecine girildiği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.