Sınav’dan üniversite öğrencilerine DGS semineri

KMYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere ilgi oldukça yoğundu. Sınav Eğitim Kurumları Genel Müdürü Özkan Barbak, Genel Müdür Yardımcısı Samet Karakaya ve Sınav Dershanesi Karacabey Şube Müdürü Cem Yılmaz’ın da katıldığı seminerde Sınav Dershanesi Marmara 3. Bölge Rehberlik Koordinatörü Murat Uçar, DGS ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

Dikey Geçiş Sınavı’nın 2 yıllık üniversiten 4 yıllığa geçiş için yapıldığını belirten Murat Uçar, bu yıl sınava katılacak adayların gerek kontenjan anlamında, gerekse de puanların düşmesiyle daha şanslı olduklarına dikkat çekti.

Karacabey Meslek Yüksek Okulu’nun bazı bölümlerde Türkiye’nin en iyi üniversitesi konumunda olduğunu dile getiren Uçar, bununla birlikte bir önceki yıla bakıldığında okuldan DGS’ye giren öğrencilerin çoğunun 4 yıllık bir üniversiteye geçtiğini gözlemlediklerini kaydetti.

Sınav Dershanesi olarak bu yıl DGS’ye çok önem verdiklerini belirten Marmara 3. Bölge Rehberlik Koordinatörü Murat Uçar, “DGS’ye girmek isteyen öğrencilerimizden gelen yoğun talep üzerine Sınav Akademi ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz bir kurs programı hazırladık. Derslerin yanında etütlerde vererek öğrencilerimizi kazandırmayı düşlüyoruz. Katılmak isteyen tüm öğrencilerimizi Karacabey Sınav Dershanesine bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.