Sınav’dan “Matematik”li günler

Karacabey Sınav Dershanesi, 2013-2014 öğretim yılı için kayıt yaptıran her öğrenciye yaz döneminde ücretsiz Matematik ve Geometri kursu verileceğini duyurdu. Program ile yaz tatili boyunca YGS Matematik ve Geometri konularının bitirilmesi hedefleniyor.
    Konuyla ilgili bilgi veren Sınav Dershanesi Müdürü Cem Yılmaz, “YGS'de matematiği analiz edecek olursak; matematikte gelen 40 soruda ortalamanın 2011'de 7.5, 2012'de ise 6.93 olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda öğrencilerden gelen tepkilerde ise matematikte zamanın yetmediği ve bu zaman kaybının diğer testleri olumsuz etkilediği belirtiliyor.
    Bizde bu bağlamda matematik yükünün hafiflemesi için yaz dönemi boyunca hazırladığımız program ile YGS Matematik ve Geometri konularını bitirmeyi planlıyoruz. Böylece dönem başında öğrencimizin matematik problemi ortadan kalkacak, diğer testlere de aynı ağırlığı verebilecek. Aynı uygulamayı 7'den 8'e geçen öğrencilerimiz için de yapacağız. 8. sınıflarda da matematik sıkıntısı ortadan kalkacaktır.
    Kendi öğrencilerimize konuyu duyurduğumuzda çok olumlu karşılandı. Söylemleri ise; 'En çok sıkıntı çektiğimiz matematik ve geometri konularının yaz programında daha bitmesi bizi bir adım öne geçirecektir' oldu.
    Biz şimdiden Karacabey'imizdeki tüm öğrencilerimize yaz tatili boyunca programlı ve disiplinli çalışmaları gerektiğini söylemek istiyoruz. Çünkü biz kendi öğrencilerimize yaz çalışma programlarını zorunlu tutuyor, haftada bir kontrol ediyoruz. Bu konuda yardım almak isteyenler kendi öğrencimiz olsun olmasın yaz çalışma programını dershanemizden temin edebilirler” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.