Sigara yasağı denetleniyor!

Önce uyarı, sonra ceza:
Karacabey Kaymakamlığı öncülüğünde, 19 Temmuz’da yürürlüğe giren sigara yasağıyla ilgili dün iki komisyon oluşturuldu.
Üst ve alt olmak üzere oluşturulan iki komisyon dün yaptıkları toplantının ardından, sigara yasağı ile ilgili denetimlere başladı.
4207 sayılı kanun hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla yeterli sayıda görevli ile denetim yapılacak.
Kaymakam Dursun Balaban başkanlığındaki ilk komisyonda; Belediye Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören, Sağlık Grup Başkanlığı Personel Şefi Nizamettin Tunca, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın ile Polis Memuru Vedat Yılmaz yer alıyor.
İkinci komisyonda ise; Çevre Sağlık Teknisyeni Zeki Kuzu, Belediye Zabıta Memuru Mahmut Uluyol, Polis Memuru Yılmaz Akyıldız ile Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin görev yapacak.
Bütün köy kahvehane ve umuma mahsus işyerlerinin tamamını kapsayacak şekilde yapılacak olan denetimler, başlangıçta uyarı, sonra müeyyide uygulanması şeklinde devam edecek. Vatandaşlar, yasa ile ilgili teklif ve şikayetleri için Sağlık Grup Başkanlığı’nın yanı sıra Jandarma 156, Polis 155 ve Zabıta 153’ten 08:00-23:00 saatleri arasında ‘Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi’ne bildirebilecek.
Kanuna aykırı davrananlar için öngörülen idari yaptırımlar, başta kaymakamlar olmak üzere tüm ilgililer tarafından adil ve etkili bir şekilde uygulanarak, kanunun amacına ulaşılması sağlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.